destination taste!

ΠΕΛΜΕΝΙ

ΠΕΛΜΕΝΙ

ΠΕΛΜΕΝΙ

: 4
: 15 min
: 10 min
           
: 1 hr

Τα ρωσικά πελμένι είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ζυμαρικά που αγαπούν πολύ σε όλες τις περιοχές του βορρά. Η ζύμη τους παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό, ενώ μερικές φορές προστίθεται μικρή ποσότητα αυγού. Η γέμιση περιλαμβάνει ένα μείγμα κρέατος (συνήθως μοσχάρι, χοιρινό ή αρνί) με αρκετό κρεμμύδι, διάφορα μπαχαρικά και μπόλικο μαύρο πιπέρι.

Matériaux
  • Για τη ζύμη
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 ml νερό
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την γέμιση
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι
  • 2 κρεμμύδι, τριμμένα στον τρίφτη και καλά στυμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Για τη ζύμη: Αδειάζω το αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και κάνω στο κέντρο του μια λακούβα. Ρίχνω εκεί το αυγό, τον κρόκο και το αλάτι και χτυπάω τα υλικά αυτά με ένα πηρούνι για να σπάσουν τα αυγά. Προσθέτω στην λακούβα το νερό και ξεκινάω να ανακατεύω με το πηρούνι, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι από τα έξω προς το κέντρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα. Ξεκινάζω να ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε απαλή ζύμη. Την τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  • Étape 2 Κόβω τη ζύμη σε 3 κομμάτια και με το ειδικό μηχάνημα ανοίγω σε λεπτό φύλλο με την εξής τεχνική: Περνάω για πρώτη φορά το ζυμαράκι από το πιο μεγάλο άνοιγμα του μηχανήματος. Διπλώνω το φύλλο και το ξαναπερνάω από το ίδιο άνοιγμα. Επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση άλλες δύο φορές (διπλώνω και περνάω από το μεγαλύτερο άνοιγμα). Αλλάζω τη διαβάθμιση στην επόμενη σκάλα (2) και περνάω το φύλλο 2 φορές (δεν το διπλώνω). Κατόπιν συνεχίζω να προχωράω την άνοδο της διαβάθμισης, περνώντας το φύλλο τουλάχιστον 2 φορές. Σταματάω όταν δω ότι το φύλλο έχει φτάσει στο επιθυμητό πάχος (περίπου 2 χιλ.). Στην δική μου μηχανή, το φύλλο έφτασε στο 5.
  • Étape 3 Για τη γέμιση και τα πελμένι: Σε ένα μπολ ζυμώνω καλά τα υλικά της γέμισης και τα αφήνω στην άκρη.
  • Étape 4 Απλώνω ένα φύλλο ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και κόβω, μικρούς δίσκους με ένα κουπάτ ή με ένα ποτήρι. Μοιράζω από μικρές ποσότητες γέμισης στα δισκάκια, βρέχω ελάχιστα τις άκρες τους και κλείνω σε μισοφέγγαρο. Πιάνω με προσοχή τις άκρες του μισοφέγγαρου και τις ενώνω δημιουργώντας το πελμένι. Συνεχίζω με την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.
  • Étape 5 Βάζω σε μια κατσαρόλα νερό με αρκετό αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνω τα πελμένι. Βράζω για 8-10 λεπτά. Τα σουρώνω και τα σερβίρω με γιαούρτι, ξινή κρέμα ή με βούτυρο.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.