destination taste!

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 30 min
: 1 hr 45 min

Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.

Matériaux
  • 150 γρ ασπράδια αυγών
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 1/8 κουτ. γλυκ. κρεμόριο
  • 60 ml κρύο νερό
  • 250 γρ. ) ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό ή μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 12 γρ. κορν φλάουρ
  • Για την γέμιση
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, παγωμένη
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. φρέσκα φρούτα (ανάλογα με την εποχή)
Instructions
  • Étape 1 Για τις πάβλοβες: Προθερμαίνω τον φούρνο στους 135°C και σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σχεδιάζω 4 κύκλους διαμέτρου περίπου 10 εκατοστά ο καθένας.
  • Étape 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα ασπράδια, το αλάτι και το κρεμόριο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μαρέγκα με απαλές μυτούλες.
  • Étape 3 Σε ένα μίξερ χτυπώ τα ασπράδια με το αλάτι και το κρεμόριο μέχρι η μαρέγκα μας να κάνει μύτες. Προσθέτω κουταλιά κουτάλια το κρύο νερό ενώ συνεχίζω να χτυπάω την μαρέγκα μου σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνω και τη ζάχαρη Σαν βροχή πάνω από την μαρέγκα και αυξάνω ταχύτητα στο μίξερ μέχρι η μαρέγκα μου να γίνει σφιχτή.
  • Étape 4 Ρίχνω στην μαρέγκα το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύδι και το corn flour και με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά. Μεταφέρω με την σπάτουλα την μαρέγκα στο αντικολλητικό χαρτί μέσα στους κύκλους και την λειαίνω γύρω γύρω. Στην συνέχεια και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, με κίνηση από κάτω προς τα πάνω δημιουργώ σχήμα με πτυχώσεις και κορυφές στην μαρέγκα, ανεβάζοντας το ύψος της.
  • Étape 5 Ψήνω τις πάβλοβες για 1 ώρα στους 135°C μέχρι οι μαρέγκες να αρχίσουν να αποκτούν χρώμα. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 125°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά ακόμη. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τις πάβλοβες μέσα στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν.
  • Étape 6 Για την γέμιση: Βάζω την κρέμα γάλακτος στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Βάζω το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ και δουλεύω με το σύρμα να αφρατέψει. Ενώνω τη σαντιγί με την κρέμα τυριού και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρω τη τυροσαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Étape 7 Για την συναρμολόγηση: Βγάζοντας τις πάβλοβες από το φούρνο, αναπόφευκτα, θα καταρρεύσει το εσωτερικό τους, δίνοντάς μου την ευκαιρία να το γεμίσω με την τυροσαντιγί και τα φρούτα που έχω επιλέξει.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο που θα λατρέψετε. Φυσικά μπορείτε όποια ποικιλία μήλου αγαπάτε.

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη στο κόσμο λόγω της δουλειάς μου , συχνά ακούω να λένε πως η γαλλική γαστρονομία είναι γνωστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι αλήθεια, όμως δεν εμποδίζει ορισμένες χώρες να απαγορεύουν την κατανάλωση μερικών τροφίμων. Παρακάτω θα βρείτε τα […]