ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας.
Matériaux
- 750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές)
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) γάλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα θρυματισμένη
- 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
- ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- λίγο θυμάρι
- λίγη ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
- Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Étape 2 Πολτοποιώ τις πατάτες να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
- Étape 3 Η πίτα θα πρέπει να έχει ύψος 4 – 5 εκ., γι’ αυτό φροντίζω να έχω το ανάλογο ταψάκι.
- Étape 4 Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβω σε τριγωνάκια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.