destination taste!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

: 6-8
: 15 min
: 1 hr 10 min

Τρώγονται με το χέρι και είναι ένα εξαιρετικό finger food για μπροστά στην τηλεόραση –και όχι μόνο!

Matériaux
  • 10 – 12 μέτριου μεγέθους πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • ελαιόλαδο
  • 1 – 1½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοτριμμένη παρμεζάνα (την τρίβουμε από την πιο ψιλή πλευρά του τρίφτη ώστε να γίνει σαν ψίχουλα)
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
  • Étape 2 Ξεφλουδίζω και κόβω κατά μήκος στη μέση τις πατάτες. Με ένα πιρούνι τις «γδέρνω» καλά, μέχρι να αποκτήσουν λεπτές και πυκνές χαρακιές από τα δόντια του πιρουνιού (εναλλακτικά, τις χαράζω με βαθιές και πολύ πυκνές τομές με ένα κοφτερό μαχαιράκι). Τις βάζω σε μια λαμαρίνα φούρνου, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και με ένα πινέλο τις αλείφω με μπόλικο ελαιόλαδο (απλό ή αρωματισμένο με σκόρδο ή άλλο μυρωδικό). Ψήνω τις πατάτες για 40 λεπτά, αλείφοντάς τις κατά διαστήματα με ελαιόλαδο.
  • Étape 3 Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω καλά τις πατάτες με την παρμεζάνα. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 40 λεπτά, μέχρι οι χαρακιές στις πατάτες να αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα από τη λιωμένη παρμεζάνα.
  • Étape 4 Προσοχή, δεν γυρνάω τις πατάτες στη διάρκεια του ψησίματος. Τις σερβίρω ζεστές, πριν κρυώσει το τυρί.

Related Posts

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τόσο το γάλα, όσο και το γιαούρτι είναι τροφές με μεγάλη θρεπτική αξία, που περιέχουν όλες τις πολύτιμες βιταμίνες, τα απαραίτητα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία για να χτιστεί ένας γερός οργανισμός. Καθένα από τα συστατικά αυτά παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο -μοναδικό και αναντικατάστατο- στην ανάπτυξη […]

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ φράουλα δείχνει πολύ εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του.



Subscribe