destination taste!

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 45 min

Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη παραλλαγή με πιπεριά και λιαστή ντομάτα.

Matériaux
  • 6 φύλλα ζύμης χωριάτικης (έτοιμη στο εμπόριο) ή 8 φύλλα ζύμης γιουφκά ανάλογου μεγέθους (σε συγκεκριμένα ντέλι)
  • 13-15 (120 -150 γρ. περίπου) φετούλες παστουρμά (χωρίς το τσιμένι)
  • 350 γρ. κασέρι, κομμένo σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες, αλλά όχι λιωμένες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
Instructions
  • Étape 1 Κόβω τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρώ τα σπόρια.
  • Étape 2 Λαδώνω ένα ταψάκι 22 εκ. και στρώνω 3 φύλλα ζύμης τα οποία λαδώνω ενδιάμεσα. Αραδιάζω τις φετούλες παστουρμά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Συνεχίζω με τις μισές φετούλες κασέρι, τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζω με τις λιαστές ντομάτες. Κατόπιν σειρά έχουν οι ροδέλες από τις πιπεριές και τέλος οι υπόλοιπες φέτες κασέρι. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζω την πίτα με τα 3 υπόλοιπα φύλλα ενώ δεν ξεχνάω να λαδώσω ενδιάμεσα. Λαδώνω καλά το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζω με μαύρο σουσάμι.
  • Étape 3 Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά.
  • Étape 4 Σερβίρω την πίτα ζεστή.

Related Posts

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ, ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ, ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Χωριάτικη, χορταστική και πεντανόστιμη. Ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα μπουφέ. Κρατώντας το ζυμαράκι μπορείτε να φτιάξετε και δικούς σας συνδυασμούς κρεάτων… Μοσχάρι με κοτόπουλο, γαλοπούλα με λουκάνικο…

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα.