destination taste!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ-ΡΟΔΙ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ-ΡΟΔΙ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ-ΡΟΔΙ

: 4-6
: 30 min
: 40 min
           
: 6 hr

Η πανακότα είναι μια εύκολη κρέμα, πολύ δροσερή και καθόλου γλυκιά. Το γλυκό του κουταλιού είναι αρκετό και μπορείτε να το σερβίρετε και με άλλες παρασκευές ή ακόμη και σκέτο. Την ζάχαρη καρύδας θα την βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με βιολογικά υλικά.

Matériaux
  • Για την πανακότα
  • 1 κουτ. σούπας ζελατίνη, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας νερό
  • 500 γρ. γάλα καρύδας
  • 250 γρ. κρέμα καρύδας
  • 45 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • Σπόρους ροδιού, για το σερβίρισμα
  • Για το γλυκό κουταλιού
  • 5 μέτρια, ώριμα κυδώνια (1 κιλό περίπου)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 6-8 γαρύφαλα
  • Χυμό από 1 μεγάλο ρόδι
  • 800 ml νερό
Instructions
  • Étape 1 Για το γλυκό κουταλιού: Καθαρίζω τα κυδώνια, πετάω τις φλούδες τους και κρατάω στην άκρη τους πυρήνες. Κόβω τα κυδώνια σε λεπτές φετούλες και τις βάζω σε ένα μπολ με νερό και το μισό χυμό λεμονιού (τον υπόλοιπο τον κρατάω για το βράσιμο).
  • Étape 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το μετρημένο νερό και βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σουρώνω τα κυδώνια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Βάζω τους πυρήνες και τα γαρύφαλα σε ένα τουλπάνι και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Βράζω για 10-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο λεπτά έχω κόψει τα κυδώνια.
  • Étape 3 Μετά από 15 λεπτά, αφαιρώ το τουλπάνι με τα γαρύφαλα, ρίχνω τη ζάχαρη και το χυμό του ροδιού. Ανακατεύω και αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός και να λιώσει η ζάχαρη. Με ένα κουτάλι, αφαιρώ συνεχώς τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 30-35 λεπτά. Ρίχνω τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αφήνω να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Μοιράζω το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το αφήνω να κρυώσει ή το σερβίρω στην πανακότα (αφού έχει κρυώσει εντελώς).
  • Étape 4 Για την πανακότα: Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω την ζελατίνη με το νερό και το αφήνω στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Étape 5 Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω το γάλα, την κρέμα και την ζάχαρη καρύδας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα για 8-10 λεπτά. Προσθέτω την ζελατίνη και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά. Μοιράζω το μείγμα σε 4-6 μπολάκια και το αφήνω να κρυώσει. Σκεπάζω τα μπολάκια με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά μια νύχτα).
  • Étape 6 Για το σερβίρισμα: Βουτάω σε ζεστό νερό τα μπολάκια με την πανακότα για 5 δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζω στα πιάτα. Βάζω από 1-2 κουταλιές γλυκό κυδώνι και σκορπίζω λίγους σπόρους ροδιού. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.