destination taste!

«ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ» CAKE POPS

«ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ» CAKE POPS

«ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ» CAKE POPS

: 8-10
: 20 min
           
: 2 hr

Μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να την φτιάξετε μαζί με τα μικρά παιδιά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε το κέικ που σας έχει περισσέψει ή είναι αρκετές μέρες για να θεωρείται φρέσκο.

Matériaux
  • 1 έτοιμο κέικ βανίλια, σοκολάτα ή μαρμπρέ
  • 150-180 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη της αρεσκείας σας*
  • 6-8 μαρεγκάκια χρωματιστά (θα τα βρείτε έτοιμα στα ζαχαροπλαστεία)**
  • Για την επικάλυψη
  • 400 γρ. κουβερτούρα 50% κακάο
  • 400 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Ξυλάκια για παγωτά
  • *Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαρμελάδα με πραλίνα, με λιωμένη σοκολάτα ή ακόμη και ταχίνι
  • **Αντί για μαρεγκάκια μπορείτε να βάλετε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, χρωματιστή τρούφα ή και σταγόνες σοκολάτας
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μπολ κόβω το κέικ σε μικρά κομμάτια και φορώντας γάντια το θρυμματίζω μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέτω τα 100 γρ. μαρμελάδα και ξεκινάω να ζυμώνω με τα χέρια μου προσθέτοντας σιγά σιγά όση μαρμελάδα χρειαστεί μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Προσθέτω τα μαρεγκάκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ζυμώνω ελαφρά για να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Étape 2 Μοιράζω το μείγμα σε μια φόρμα για παγωτάκια (θα τις βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) και βάζω σε κάθε ένα από ένα ξυλάκι. Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Étape 3 Λιώνω τις δύο κουβερτούρες σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αφαιρώ τα «παγωτίνια». Βουτάω τα παγωτίνια στις δύο σοκολάτες μέχρι να επικαλυφθεί εντελώς και τα αφήνω σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζω με χρωματιστή τρούφα και τα μεταφέρω στο ψυγείο για 1 ώρα.


Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!