destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

Το τέλειο, καλοκαιρινό πρωινό για να ξεκινήσει η μέρα γεμάτη ενέργεια ή για ένα κυριακάτικο brunch που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.

Matériaux
  • 4 μέτρια ντομάτες
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο
  • 8 φέτες μπέικον
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Βουτυρώνω ελαφρά 4 θηκούλες για μάφινς. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
  • Étape 2 Κόβω 1 λεπτή φέτα από το επάνω μέρος στις ντομάτες, με ένα κουταλάκι αδειάζω την ψίχα τους και την ρίχνω σε ένα σουρωτήρι για να αποβάλλει τα υγρά της.
  • Étape 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω την μοτσαρέλα, το μαλακωμένο βούτυρο, το σχοινόπρασο, τον δυόσμο. Ψιλοκόβω την ψίχα από τις ντομάτες και την ρίχνω στο μίγμα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Γεμίζω τις ντομάτες κατά τα ¾ του ύψους τους. Βάζω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά.
  • Étape 4 Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, σπάω με προσοχή τα αυγά σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι βάζω από 1 κρόκο και λίγο ασπράδι σε κάθε ντομάτα (αν επιλέξετε μεγαλύτερες ντομάτες μπορείτε να βάλετε όλο το ασπράδι). Αλατοπιπερώνω, επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
  • Étape 5 Ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνω τις φέτες μπέικον. Σερβίρω σε κάθε πιάτο από 2 φέτες τραγανό μπέικον και 1 γεμιστή ντομάτα.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.