destination taste!

MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ

MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ

MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ

: 20-24
: 20 min
: 18 min

Υδαρά και νόστιμα muffins μπανάνας και γλάσο που μοσχομυρίζει βούτυρο. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δύο διαφορετικά γλάσα αν κάνετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας το βούτυρο με φρέσκο τυρί κρέμα. Θα είναι πιο υπόξινο και θα «κοντράρει» με τη γλύκα της μπανάνας.

Matériaux
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή, ψιλή
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 3 μπανάνες, λιωμένες
  • 60 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γλάσο
  • 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη διακόσμηση
  • Φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φετάκια
  • Χρωματιστή τρούφα
Instructions
  • Étape 1 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Μοιράζω 12 χάρτινες θήκες σε ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς.
  • Étape 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.
  • Étape 3 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στον κάδο. Μόλις αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτω εναλλάξ τις λιωμένες μπανάνες και την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα υδαρό και κολλώδες μείγμα. Τέλος, προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω.
  • Étape 4 Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θήκες φροντίζοντας να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους. Ψήνω τα μάφινς για 18-20 λεπτά. Βγάζω τα μάφινς σε σχάρα να κρυώσουν και ξαναγεμίζω τις θήκες με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Étape 5 Για το γλάσο: Βάζω την κοσκινισμένη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και την βανίλια και χτυπάω με το μίξερ χειρός προσθέτοντας σταδιακά από 2 έως 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό, κρεμώδες γλάσο.
  • Étape 6 Μοιράζω το γλάσο στα κρύα μάφινς και διακοσμώ με φετάκια από φρέσκες φράουλες και χρωματιστή τρούφα.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο που θα λατρέψετε. Φυσικά μπορείτε όποια ποικιλία μήλου αγαπάτε.

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη στο κόσμο λόγω της δουλειάς μου , συχνά ακούω να λένε πως η γαλλική γαστρονομία είναι γνωστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι αλήθεια, όμως δεν εμποδίζει ορισμένες χώρες να απαγορεύουν την κατανάλωση μερικών τροφίμων. Παρακάτω θα βρείτε τα […]