destination taste!

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

: 12
: 40 min
: 20 min

Μαφινάκια με πλούσια γεύση που είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σοκολατένια, εθιστικά με «καρδιά» που κρύβει εκπλήξεις! Θα τα λατρέψετε!

Matériaux
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
  • 40 γρ. κακάο άγλυκο
  • 80 γρ. φουντούκια, τριμμένα
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σκόνη
  • 3 αυγά
  • 70 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 12 μικρά, στρογγυλά σοκολάτακια
  • Για την κρέμα
  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 30 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη Ωμέγα
  • 1-2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια
  • 150 γρ. φουντούκια ψημένα & αποφλοιωμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Boυτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για μάφινς και τοποθετώ από μια χάρτινη θηκούλα.
  • Étape 2 Για την κρέμα: Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο και την ζάχαρη άχνη. Δουλεύω με το σύρμα και προσθέτω σταδιακά, 1-2 κουταλιές γάλα ανάλογα την πυκνότητά της. Αδειάζω την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστώ.
  • Étape 3 Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Βάζω τα φουντούκια και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πηρούνι «αραιώνω» τα φουντούκια. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά.
  • Étape 4 Για τα μάφινς: Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
  • Étape 5 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το χυμό, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά.
  • Étape 6 Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μπολ με τα κοσκινισμένα υλικά. Προσθέτω τα τριμμένα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα.
  • Étape 7 Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θήκες και βυθίζω στο κάθε ένα από 1 μικρό σοκολατάκι. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  • Étape 8 Βγάζω τα μάφινς από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς. Στολίζω τα μάφινς με την κρέμα και κομμάτια καραμελωμένα φουντούκια.

Related Posts

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση.



Subscribe