destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

μπισκοτάκια αλμυρά

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 20-25
: 15 min
: 15 min

To Peleano Sparkling Rosé έχει ως βάση του το Μοσχοφίλερο από αμπελώνες της Μαντινείας, με αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών και θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στα αλμυρά μπισκοτάκια. Αν θέλετε να το αντικαταστήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό ή σόδα.

Matériaux
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 60 ml Peleano Sparkling Rosé
  • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
  • Étape 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, το Peleano, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη όπου θα τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.
  • Étape 3 Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβω με κουπάτ ή ένα ποτήρι σε στρογγυλά μπισκότα και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Étape 4 Πασπαλίζω τα αλμυρά μπισκοτάκια με λίγα μυρωδικά ακόμη και θαλασσινό αλάτι και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.

Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.



Subscribe