destination taste!

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 4-6
: 5 min
: 20 min

Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, με την ασύγκριτη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση και γλύκα του πετιμεζιού. Ιδιαίτερα νόστιμη και ασυνήθιστη, σερβίρεται και σαν κρεμώδες γλύκισμα.

Matériaux
  • 250 γρ. πετιμέζι
  • 1.200 γρ. νερό
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα (θα τη βρείτε στα περισσότερα φυτώρια)
  • Για το σερβίρισμα
  • κανέλα, σε σκόνη
  • σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοσπασμένη
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πετιμέζι και το νερό και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζω το μείγμα στη μέση, σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο ένα προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.
  • Étape 2 Αδειάζω τα δύο μείγματα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα. Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά με το σύρμα. Σιγοβράζω στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η μουσταλευριά να πήξει και να γίνει ένας πυκνός χυλός.
  • Étape 3 Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω τη μουσταλευριά σε 4 – 6 ρηχά πιάτα. Την αφήνω να κρυώσει καλά και πασπαλίζω κάθε μερίδα με το σουσάμι, την κανέλα και τα καρύδια.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.