destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

: 2 βάζα
: 15 min
: 40 min

Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρδαμο με δεντρολίβανο, κανέλα, λεβάντα, τζίντζερ ή ακόμη και πιπέρι σετσουάν.

Matériaux
  • 1 κιλό βερίκοκα, ώριμα (καθαρό βάρος)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλια
  • 10 σπόρους κάρδαμο
  • 1 βιολογικό λεμόνι
Instructions
  • Étape 1 Πλένω καλά τα βερίκοκα, αφαιρώ τα κουκούτσια και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Με ένα μυτερό μαχαίρι, χαράζω τον λοβό βανίλιας και αφαιρώ τα σποράκια. Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο τα βερίκοκα, τα σποράκια και το λοβό της βανίλιας και το χυμό αλλά και τις άδειες κούπες του λεμονιού. Σπάω τους σπόρους κάρδαμου, τους τοποθετώ σε ένα τούλι και το προσθέτω στην κατσαρόλα. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • Étape 2 Σβήνω τη φωτιά, πετάω τον λοβό της βανίλιας, το τούλι με το κάρδαμο και τις λεμονόκουπες. Μεταφέρω σε δόσεις τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ.
  • Étape 3 Βάζω στην κατσαρόλα τον πολτό και τη ζάχαρη, ανακατεύω και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω την μαρμελάδα καυτή, σε αποστειρωμένα βάζα. Τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν.

Related Posts

ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΡΕΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΡΕΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ροσερό και πανάλαφρο γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλα καλοκαιρινά φρούτα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια…

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.