destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΡΟΜΗΛΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΡΟΜΗΛΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΡΟΜΗΛΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

: 2 βάζα
: 15 min
: 40 min

Το κορόμηλο είναι ένα είδος δαμάσκηνου με έντονο χρώμα, λεπτή φλούδα και γλυκόξινη, ζουμερή σάρκα. Μπορεί να είναι μικρούλι, αλλά είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρούτα.

Matériaux
  • 1 κιλό ώριμα κορόμηλα
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. ζάχαρη καστανή
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
Instructions
  • Étape 1 Πλένω καλά τα κορόμηλα, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια τους τα οποία κρατάω στην άκρη. Βάζω τα κουκούτσια σε ένα τουλπάνι μαζί με τους γλυκάνισους και τα δένω με ένα σπάγγο.
  • Étape 2 Βάζω σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα κορόμηλα, τις ζάχαρες, τη βανίλια και το τουλπάνι με τα κουκούτσια και τον γλυκάνισο. Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 35 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Ανά τακτά διαστήματα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά ακόμη.
  • Étape 3 Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνω καλά, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.