destination taste!

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

: 4
: 10 min
: 30 min

Ένα επιδόρπιο ελαφρύ και απίστευτα αρωματικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά με αυτά τις αρεσκείας σας, κρατώντας μόνο τα ξύλα κανέλας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.

Matériaux
  • 20 μανταρίνια Κλημεντίνες, ψιλόφλουδα
  • 500 ml Peleano Sparkling Rosé*
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 ξυλάκια κανέλας
  • 3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 4-5 σπόρους κάρδαμο
  • 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • *Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό, γλυκό κρασί
Instructions
  • Étape 1 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το Peleano, την κανέλα, τους αστεροειδής γλυκάνισους, το κάρδαμο και τη ζάχαρη και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
  • Étape 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Étape 3 Καθαρίζω τα μανταρίνια από τη φλούδα τους και με προσοχή, αφαιρώ όσες περισσότερες λευκές μεμβράνες μπορώ. Τα τοποθετώ στριμωχτά σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς. Ραντίζω με το σιρόπι και σκορπίζω το θυμάρι και τη βανίλια.
  • Étape 4 Σκεπάζω με αλουνόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.