destination taste!

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

παγωμένος κορμός με φράουλες

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 8-10
: 50 min
           
: 4 hr

Δροσερός, παγωμένος κορμός με φράουλες, γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

Matériaux
  • 250 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 1 κέικ σοκολάτας*
  • Για την κρέμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Instructions
  • Étape 1 *Παρασκευάζω το κέικ ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ κάνοντάς το εξ ολοκλήρου σοκολατένιο. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Étape 2 Ξεκινάω την κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα και προσθέτω το μείγμα του μπολ. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει καλά.
  • Étape 3 Συναρμολόγηση: Πλένω τις φράουλες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 12×22 εκ. Παίρνω τις φέτες φράουλας και τις στρώνω σε μονή στρώση στην βάση αλλά και στα τοιχώματα (θα κολλήσουν εύκολα γιατί είναι η μεμβράνη που θα τις συγκρατεί).
  • Étape 4 Αδειάζω το 1/3 της ποσότητας της κρύας κρέμας και στρώνω 1 σειρά φέτες κέικ. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό εναλλάσοντας κρέμα και κέικ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στην τελευταία στρώση θα πρέπει να υπάρχει μια σειρά κέικ.
  • Étape 5 Τυλίγω τον κορμό με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει καλά. Αναποδογυρίζω σε μια μακρόστενη πιατέλα και αφαιρώ τη μεμβράνη. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Εύκολη και γρήγορη τάρτα με φλογάτα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να αλλάξετε τα παντζάρια με κολοκυθάκια πράσινα, πιπεριές χρωματιστές ή και κολοκύθα.



Subscribe