destination taste!

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

: 4
: 20 min
: 25 min
           
: 2 hr

Γρήγορα και πικάντικα κοπανάκια κοτόπουλου που το πανάρισμα τα κάνει πολύ τραγανά. Το μαγείρεμα στην αεροφριτέζα δεν τα επιβαρύνει με περιττά λάδια και μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Matériaux
  • 8 κοπανάκια κοτόπουλο
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αριάνι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Αλατοπιπερώνω καλά τα κοπανάκια. Βάζω σε ένα μπολ 2½ φλιτζάνια αριάνι και βυθίζω εκεί τα κοπανάκια. Σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά να μείνουν 12 ώρες στο ψυγείο).
  • Étape 2 Μισή ώρα πριν το ψήσιμο, βγάζω το μπολ από το ψυγείο και αφήνω τα κοπανάκια να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Étape 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Étape 4 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω μαζί τα αυγά, το ½ φλιτζάνι αριάνι, το ταμπάσκο και λίγο αλάτι.
  • Étape 5 Πανάρω τα κοπανάκια πρώτα στο μείγμα των αλεύρων, κατόπιν στο μείγμα των αυγών και πάλι στο μείγμα των αλεύρων. Τα τοποθετώ στο καλάθι της ΑΕΡΟΦΡΙΤΕΖΑ VITA FRYER Sencor, ρυθμίζω τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνω για 25 λεπτά.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.



Subscribe