ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
Γρήγορο και χορταστικό φαγάκι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λουκάνικο σας αρέσει. Μοσχαρίσιο, χοιρινό, κοτόπουλου, με μυρωδικά, με πορτοκάλι…
Matériaux
- 500 γρ. κοφτό μέτριο, ΗΛΙΟΣ
- 30 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό και πράσινο τρυφερό μέρος)
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
- 100 ml κρασί λευκό
- 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- 130 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
- Étape 1 Βάζω μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω το μακαρονάκι και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Étape 2 Χαράζω τα λουκάνικα με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους, τα βάζω σε ένα μπολ και τα πιέζω με ένα πηρούνι για να γίνουν σαν κιμάς.
- Étape 3 Σε ένα γουόκ, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτω τον κιμά λουκάνικου και το μπαχάρι και σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το μπαχάρι και μαγειρεύω για 10 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
- Étape 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
- Étape 5 Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο γουόκ με το μείγμα του λουκάνικου. Προσθέτω το ανθότυρο και ανακατεύω. Μεταφέρω το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζω με το τριμμένο τσένταρ.
- Étape 6 Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να καψαλιστεί ελαφρά. Σερβίρω αμέσως.