destination taste!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

: 4-6
: 45 min
: 20 min

Γρήγορο και χορταστικό φαγάκι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λουκάνικο σας αρέσει. Μοσχαρίσιο, χοιρινό, κοτόπουλου, με μυρωδικά, με πορτοκάλι…

Matériaux
  • 500 γρ. κοφτό μέτριο, ΗΛΙΟΣ
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό και πράσινο τρυφερό μέρος)
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 130 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Βάζω μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω το μακαρονάκι και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Étape 2 Χαράζω τα λουκάνικα με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους, τα βάζω σε ένα μπολ και τα πιέζω με ένα πηρούνι για να γίνουν σαν κιμάς.
  • Étape 3 Σε ένα γουόκ, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτω τον κιμά λουκάνικου και το μπαχάρι και σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το μπαχάρι και μαγειρεύω για 10 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  • Étape 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
  • Étape 5 Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο γουόκ με το μείγμα του λουκάνικου. Προσθέτω το ανθότυρο και ανακατεύω. Μεταφέρω το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζω με το τριμμένο τσένταρ.
  • Étape 6 Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να καψαλιστεί ελαφρά. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Οι καραμέλες με τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις γίνονται τέλεια γέμιση για τα σοκολατένια σουφλέ.

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ αυτό σαν τουρτίτσα. Γι’ αυτό θα φτιάξουμε δύο δόσεις γλάσου. Θα το κόψουμε κατά μήκος στη μέση και θα βάλουμε ενδιάμεσα τη μια δόση, κρύα.