destination taste!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

: 4-6
: 45 min
: 20 min

Γρήγορο και χορταστικό φαγάκι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λουκάνικο σας αρέσει. Μοσχαρίσιο, χοιρινό, κοτόπουλου, με μυρωδικά, με πορτοκάλι…

Matériaux
  • 500 γρ. κοφτό μέτριο, ΗΛΙΟΣ
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό και πράσινο τρυφερό μέρος)
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 130 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Βάζω μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω το μακαρονάκι και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Étape 2 Χαράζω τα λουκάνικα με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους, τα βάζω σε ένα μπολ και τα πιέζω με ένα πηρούνι για να γίνουν σαν κιμάς.
  • Étape 3 Σε ένα γουόκ, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτω τον κιμά λουκάνικου και το μπαχάρι και σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το μπαχάρι και μαγειρεύω για 10 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  • Étape 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
  • Étape 5 Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο γουόκ με το μείγμα του λουκάνικου. Προσθέτω το ανθότυρο και ανακατεύω. Μεταφέρω το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζω με το τριμμένο τσένταρ.
  • Étape 6 Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να καψαλιστεί ελαφρά. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…



Subscribe