destination taste!

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

κεφτεδάκια γεμιστά

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

: 4
: 10 min
: 25 min

Δεν υπάρχει παιδί ή «μεγάλο» παιδί που να μην αγαπά τα κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα, συνοδευμένα με πατάτες. Με την μοτσαρέλα όμως, και τις βουτυράτες μοσχομυριστές πατάτες είμαι σίγουρη ότι θα σας λατρέψουν.

Matériaux
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 10 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 15-16 μποκοντσίνι (μικρά μοτσαρελάκια) ή 150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε 15 μικρούς κύβους
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Βρέχω λίγο τα χέρια μου και ζυμώνω όλα τα υλικά για να αναμειχθούν. Πλάθω 15 κεφτεδάκια στα οποία «κλείνω» στο κέντρο από μπαλάκι μοτσαρέλας. Μεταφέρω τα κεφτεδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος, ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνω για 25 λεπτά.
  • Étape 2 Για τις πατάτες: Πλένω καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζω για 20 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα πηρούνι και αν δω ότι βυθίζεται αλλά με μια μικρή αντίσταση, τις σουρώνω και τις αφήνω να γίνουν χλιαρές.
  • Étape 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βούτυρο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Κόβω τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια, τις ρίχνω στο μπολ με το μείγμα και ανακινώ για να βραχούν καλά. Αδειάζω τις πατάτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω μαζί με τα κεφτεδάκια γεμιστά.

Related Posts

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.



Subscribe