destination taste!

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

: 20 min
: 3 hr
           
: 3 hr

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.

Matériaux
  • 3 – 3½ κιλά κατσικάκι (από χεράκι και κοιλιά)
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, ψιλοτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μείγμα πιπεριών διάφορα ψιλοτριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Instructions
  • Étape 1 Πλένω και στεγνώνω το κρέας.
  • Étape 2 Σε ένα μπολάκι βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω και απλώνω το μείγμα στο κρέας, μέσα έξω. Το βάζω σε ένα ταψί, σκεπάζω με μεμβάνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Étape 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C βαθμούς.
  • Étape 4 Σε ένα άλλο μπολάκι αναμειγνύω το βούτυρο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού. Αλείφω με αυτό το μίγμα το κρέας και το βάζω πάνω σε μια σχάρα την οποία έχω τοποθετήσει σε βαθύ ταψί (αν έχετε μεγάλη γάστρα ακόμη καλύτερα). Πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα φρυγανιάς στο πάνω μέρος του κρέατος.
  • Étape 5 Ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα. Γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 1½ ώρα. Μπορώ να σκεπάσω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα τελευταία λεπτά να βάλω το φούρνο στο γκρίλ και από τις δυο πλευρές για να γίνει η κρούστα τραγανή.
  • Étape 6 Σερβίρω το κατσικάκι με δροσερές σαλάτες.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]



Subscribe