destination taste!

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

: 20 min
: 3 hr
           
: 3 hr

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.

Matériaux
  • 3 – 3½ κιλά κατσικάκι (από χεράκι και κοιλιά)
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, ψιλοτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μείγμα πιπεριών διάφορα ψιλοτριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Instructions
  • Étape 1 Πλένω και στεγνώνω το κρέας.
  • Étape 2 Σε ένα μπολάκι βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω και απλώνω το μείγμα στο κρέας, μέσα έξω. Το βάζω σε ένα ταψί, σκεπάζω με μεμβάνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Étape 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C βαθμούς.
  • Étape 4 Σε ένα άλλο μπολάκι αναμειγνύω το βούτυρο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού. Αλείφω με αυτό το μίγμα το κρέας και το βάζω πάνω σε μια σχάρα την οποία έχω τοποθετήσει σε βαθύ ταψί (αν έχετε μεγάλη γάστρα ακόμη καλύτερα). Πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα φρυγανιάς στο πάνω μέρος του κρέατος.
  • Étape 5 Ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα. Γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φρυγανιά και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 1½ ώρα. Μπορώ να σκεπάσω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα τελευταία λεπτά να βάλω το φούρνο στο γκρίλ και από τις δυο πλευρές για να γίνει η κρούστα τραγανή.
  • Étape 6 Σερβίρω το κατσικάκι με δροσερές σαλάτες.

Related Posts

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

Δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε ότι μια φυτική διατροφή προσφέρει όφελος στην υγεία του ανθρώπου. Άτομα που καταναλώνουν φυτικά τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή τους παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αρτηριακής πίεσης, παχυσαρκίας και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Πρωτεΐνες υπάρχουν τόσο στα φυτικά όσο […]

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

Μπορούμε να πούμε πως το μάγουλο μοσχαρίσιο γίνεται σιγά- σιγά η νέα αγάπη των ελληνικών εστιατορίων. Μη σας τρομάζει που ακούτε μοσχαρίσιο μάγουλο είναι και αυτό ένα νόστιμο κρέας που πρέπει απλώς να ξέρετε να το μαγειρεύετε καλά. Έχει και αυτό το τρόπο του! Είναι […]