destination taste!

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

: 4
: 10 min

Μια εύκολη και δροσερή μπουκίτσα με καρπούζι και φέτα που μπορείτε να σερβίρετε με κοκτέιλ. Η κάπαρη μαζί με την φέτα δίνουν την αλμύρα που πρέπει και δεν χρειάζεται να αλατίσετε.

Matériaux
  • ½ καρπούζι
  • 150 γρ. φέτα
  • 20 φύλλα δυόσμο
  • 10 ντοματίνια χρωματιστά, κομμένα σε σκελίδες
  • 80 γρ. φύλλα κάπαρης
  • 10 ελιές Καλαμών, κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml πετιμέζι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Κόβω το καρπούζι σε φέτες πάχους 2- 2 ½ εκ. και με ένα τετράγωνο τσέρκι 5×5 εκ. κόβω την κάθε φέτα σε κύβους. Κόβω την φέτα σε κύβους μικρότερους από αυτούς του καρπουζιού.
  • Étape 2 Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζω τους κύβους καρπουζιού και τοποθετώ από πάνω έναν κύβο φέτας. Μοιράζω τον δυόσμο, τα ντοματίνια, την κάπαρη και τις ελιές. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζω με το ελαιόλαδο και το πετιμέζι.
  • Étape 3 Σερβίρω αμέσως με μικρά παξιμαδάκια.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση.