destination taste!

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ H ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ H ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ H ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ

: 4
: 5 min
: 10 min

Έχουμε παρερμηνεύσει αυτή τη συνταγή, μάλλον, χάρη ευκολίας και συνήθως χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος. Η αυθεντική καρμπονάρα περιέχει μόνο αυγά, βούτυρο και κρέας συντηρημένο σε λίπος (λαρδί).

Matériaux
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 250 γρ. παντσέτα καπνιστή, κομμένη σε κύβους (όλο το βάρος σε 1 ή 2 κομμάτια)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ολόκληρη ή σπασμένη (όχι λιωμένη)
  • 3 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεκορίνο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη παρμεζάνα σε φλοίδες, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Étape 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο, βράζω τα ζυμαρικά al dente. Πριν τα σουρώσω κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.
  • Étape 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω σταδιακά το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των μακαρονιών, όπως ακριβώς κάνω με το αυγολέμονο, μέχρι τα αυγά να έρθουν στην θερμοκρασία των ζυμαρικών και να μην κόψουν.
  • Étape 3 Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω την πανσέτα με το σκόρδο και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Étape 4 Αποσύρω από την φωτιά. Πετάω την καμένη σκελίδα σκόρδου και ρίχνω τα σπαγγέτι και την κρέμα των αυγών. Πασπαλίζω με την παρμεζάνα και επαναφέρω το σκεύος στη φωτιά. Ανακατεύω απαλά, μέχρι η κρέμα να «τυλίξει» τα ζυμαρικά.
  • Étape 5 Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω πασπαλίζοντας με έξτρα πιπέρι και λίγα φλέικς παρμεζάνας.

Related Posts

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

Μοναδική τούρτα που κυριαρχούν τα μύρτιλα και στη ζύμη αλλά και στο στόλισμα. Η αφράτη κρέμα τυριού κάνει ακόμα πιο πλούσια την γεύση και την υφή της.