destination, goût!

[lt_recipe name= »ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ » servings= »4-6″ prep_time= »10M » cook_time= »1H » summary= »Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ. » print= »yes » ingredients= »6 μέτριες γλυκοπατάτες;2 πιπεριές κόκκινες;50 γρ. σούπας μέλι;40 γρ. βούτυρο, λιωμένο;30 γρ. ελαιόλαδο;2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ή πικάντικη;1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό;3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι;½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό;1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη;1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο;Θαλασσινό αλάτι;Μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι » ]Πλένω καλά τις πατάτες χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους και τις στεγνώνω με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.;Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω βαθιά τις πατάτες σε 6-7 σημεία χωρίς να τις κόψω εντελώς. Πλένω τις πιπεριές και τις κόβω σε ροδέλες και κατόπιν σε μισοφέγγαρα. ;Σε ένα μπολ ανακατεύω το μέλι, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξερό θυμάρι, τη σκόνη σκόρδο, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. ;Βάζω τις πατάτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και «στριμώχνω» σε κάθε χαρακιά από ½ κομμάτι πιπεριάς. Αλείφω με το μείγμα του μελιού και σκορπίζω την φρέσκια ρίγανη.;Κόβω το κεφάλι σκόρδο στη μέση και το τοποθετώ ανάμεσα στις πατάτες. Σκεπάζω με άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.;Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί, ανεβάζω την θερμοκρασία τους 200°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν.;Σερβίρω τις πατάτες σαν ορεκτικό με γιαούρτι αρωματισμένο με μυρωδικά ή πικάντικη σάλτσα ντομάτας.[/lt_recipe]

Δείτε επίσης...