destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ – ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Ένα πρωτότυπο και γευστικό γλυκό που θα σας κερδίσει. Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει όμως είναι το γεγονός ότι ενώ κατά το βρασμό θα περιμένατε να λιώσει το καρπούζι όχι μόνο δεν λιώνει αλλά και κρατάει ακέραια τη σάρκα του.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Οι καλύτερες ντομάτες για μαρμελάδα είναι τα σφιχτά πομοντόρια που έχουν συμπαγή ψίχα και ελάχιστα σποράκια. Η συνταγή είναι αρκετά πικάντικη, αν θέλετε κάτι λιγότερο έντονο, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πιπέρι καγιέν με απλό μαύρο πιπέρι.
Περισσότερα →
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO
Ένα επιδόρπιο ελαφρύ και απίστευτα αρωματικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά με αυτά τις αρεσκείας σας, κρατώντας μόνο τα ξύλα κανέλας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ
Η ζάχαρη για μαρμελάδες υπάρχει πολύ εύκολα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Περιέχει πηκτίνη και βοηθά να δέσουν οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ
Παρεξηγημένο φρούτο το μούσμουλο, παρόλο που είναι πολύ νόστιμο και αρκετά οικονομικό. Την Άνοιξη που το βρίσκουμε παντού στις λαϊκές μπορείτε να πάρετε αρκετά μεγάλη ποσότητα και να φτιάξετε την πιο απίθανη μαρμελάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση της.
Περισσότερα →
ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
ΑΛΕΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Αν τα παιδιά σας, αγαπάνε τα σοκολατένια αλείμματα για το πρωινό τους σας έχω την πιο εύκολη και υγιεινή πρόταση που είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η «μόνιμη αγαπημένη» σας. Χωρίς ζάχαρη, με ελάχιστη σοκολάτα αλλά κυρίως με το μέλι να δίνει τη γλύκα αλλά και ταχίνι που όλοι γνωρίζουμε πόσο θρεπτικό είναι.
Περισσότερα →
ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Μετατρέψτε εύκολα το γλυκό αυτό σε μαρμελάδα! Όταν είναι έτοιμο και το τραβήξετε από τη φωτιά, το πολτοποιείτε στο μούλτι ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ και έτοιμη η μαρμελάδα!
Περισσότερα →
ΣΤΑΦΥΛΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΣΤΑΦΥΛΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Διαλέγουμε τσαμπιά με ρώγες σφικτές, μεγάλες και γερές. Για να δούμε αν έχει δέσει το σιρόπι σε γλυκό του κουταλιού ή σε μαρμελάδα, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα σε ένα λευκό και στεγνό πιατάκι του καφέ.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ
Η αγαπημένη μου μαρμελάδα. Eτοιμάζω πάντα μεγάλες ποσότητες γιατί όλοι οι φίλοι μου περιμένουν το βαζάκι τους. Φροντίζω πάντα να μου φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα γιατί τη χρησιμοποιώ παραδοσιακά στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Περισσότερα →
ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ
Όλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής έγκειται στο συναρπαστικό άρωμα της λεβάντας, γι’ αυτό αξίζει να την αναζητήσουμε και να μην την αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
Εξαιρετική μαρμελάδα με προσθήκη χυμού από φραγκοστάφυλα. Ο χυμός βοηθά στο φυσικό πήξιμο της μαρμελάδας, αποφεύγοντας έτσι τη χρήση τεχνητής πηκτίνης και δίνει ένα ωραίο έντονο κόκκινο χρώμα.
Περισσότερα →
ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ (LEMON CURD)
ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ (LEMON CURD)
Τώρα που τα λεμόνια είναι στο φόρτε τους, αιχμαλωτίζουμε τη γεύση και το υπέροχο άρωμά τους στη διάσημη λεμονόκρεμα. Προσέχουμε ωστόσο να αγοράζουμε λεμόνια βιολογικά ή έστω ακέρωτα...
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Μπορεί να φαίνεται παράξενο η ντομάτα να γίνεται γλυκό αλλά συνηθίζεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Το σημαντικό είναι να βρω μικρά, σφιχτά ντοματάκια (πομοντόρια) χωρίς πολλά σπόρια.
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Οι μαρμελάδες με κόκκινα φρούτα ή με «φρούτα του δάσους» όπως συνηθίζουμε να τα λέμε είναι από τις πιο συναρπαστικές γεύσεις. Το ποια φρούτα χρησιμοποιώ και σε ποιο συνδυασμό δεν έχει τόση σημασία. Ανάλογα με την εποχικότητα...
Περισσότερα →
ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ
Φτιάξτε εύκολα και κάθε στιγμή το δικό σας σπιτικό υποβρύχιο, με ό,τι άρωμα σας αρέσει: βανίλια, μαστίχα ή καραμέλα! Για να φτιάξετε καραμέλα, λιώνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 -3 κουταλιές ζάχαρη...
Περισσότερα →
ΣΥΚΑΛΑΚΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΣΥΚΑΛΑΚΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Γύρω στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου κάνουν την εμφάνισή τους στις λαϊκές τα άγουρα πράσινα συκαλάκια. Κι αν δεν βρω, σίγουρα θα παραγγείλω από κάποιον παραγωγό που φέρνει σύκα στην αγορά...
Περισσότερα →
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Γλυκόπικρο και απίστευτα αρωματικό είναι από τα εκλεκτότερα γλυκά κουταλιού της παράδοσής μας. Χρησιμοποιήστε το υπέροχο σιρόπι του για να γαρνίρετε και να σερβίρετε παγωτό, κρέμες, μους, κέικ βανίλιας, κρέπες, πανκέικς…
Περισσότερα →
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Έχει τόσες πολλές χρήσεις αυτή η μαρμελάδα που θα γίνει η αγαπημένη σας. Σε βινεγκρέτ για τις σαλάτες σας, σε μπρουσκέτες, σε μικρά μπολάκια και συνοδέψτε κριτσίνια για το ουζάκι σας, σε ψημένα τυριά… και σε άπειρες άλλες συνταγές.
Περισσότερα →
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Δύστροπα φρούτα αυτά τα κυδώνια… Είναι αλήθεια ότι ξεφλουδίζονται δύσκολα, μαυρίζουν σε χρόνο ρεκόρ, κόβονται εξίσου δύσκολα… Αλλά πραγματικά, όσο στυφή και αδιάφορη είναι η γεύση τους...
Περισσότερα →