Αυτή η συνταγή είναι ιδανική εάν μας έχει περισσέψει στο ψυγείο ρυζόγαλο, 3 – 4 ημερών. Το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας...
Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα!
Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.
Εύκολα αυγουλάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια. Γίνονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά στην παρασκευή τους. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε red velvet cake.
Μια ξεχωριστή τούρτα που η βάση της κάνει την διαφορά. Ο μπακλαβάς που περίσσεψε, ανακυκλώνεται και γίνεται ιδιαίτερη βάση σε μια τούρτα σκέτη «κόλαση».
Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από τις φρέσκες κι έτσι γίνονται αφράτες χωρίς να λιώνουν.
Το ιδανικό κέικ για το γλύκισμα αυτό είναι το κέικ σοκολάτας ή κέικ με σταφίδες και σοκολάτα ή κέικ με ξηρούς καρπούς. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσουρέκι.
Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν.