Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη σαρλότ σε μεγάλη φόρμα με κανονικού μεγέθους σαβαγιάρ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αυξήσετε τις δοσολογίες για την μους στο διπλάσιο.
Ανοιξιάτικη και γιορτινή τάρτα με κρέμα βανίλιας αλλά και φρέσκες φράουλες. Σας προτείνω να τη συνοδέψετε με ένα ποτήρι δροσερό Peleano Sparkling Tale με αρώματα λουλουδιών και λάιμ.
Για όσους αγαπούν την λευκή σοκολάτα αυτά τα ταρτάκια με λευκή γκανάζ και κόκκινα φρούτα είναι τα ιδανικά. Η λευκή σοκολάτα χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο ψυγείο για να σφίξει, απ’ όσο χρειάζεται η μαύρη.
Όλοι αγαπούν τη σοκολάτα… Απολαύστε αυτά τα εξαιρετικά ταρτάκια με μια σοκολατένια γκανάζ αλλά και αρώματα καρύδας. Το εκχύλισμα καρύδας, αναζητήστε το στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
Απαλά muffins με μια «κόκκινη καρδιά» και άρωμα βανίλιας. Μπορείτε να φτιάξετε το φρόστινγκ 1-2 μέρες πριν και να το διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Ονειρεμένη τούρτα με τραγανές βάσεις από μπισκότο και απαλή, ελβετική βουτυρόκρεμα. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα λίγες μέρες νωρίτερα και να την συναρμολογήσετε λίγο πριν το σερβίρισμα.
Αφράτο, βουτυρένιο και πολύ κρεμώδες κέικ με κεφαλονίτικες μάντολες. Οι μικρές ζαχαρωτές μπουκίτσες με το χαρακτηριστικό, κόκκινο χρώμα είναι από τις αγαπημένες μου «αμαρτίες»!
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.
Ανάλαφρα σφολιατίνια με «τρυφερή» κρέμα κάστανο. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να ψήσετε περισσότερα σφολιατίνια και να τα γεμίσετε με κρέμα πατισερί, κρέμα μπουγάτσας, lemon curd ή ότι άλλο θέλετε.
Αν θέλετε να φτιάξετε τα τέλεια σοκολατένια μαφινάκια για παιδιά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λικέρ καφέ, με κάποιο σιρόπι καραμέλας που θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.
Γιορτινή τούρτα που μπορείτε να την φτιάξετε για γιορτή, γενέθλια ή και ρεβεγιόν Χριστουγέννων. Η απαλή βουτυρόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να στολίσετε μικρά muffins ή cupcakes.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γλυκιά και θρεπτική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου. Το γνωρίζατε πως η μέτρια κατανάλωση μαύρης σοκολάτας είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό; Και όμως… Δίνει ενέργεια, χαρίζει ευεξία...
Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Καλοκαιρινή απόλαυση γεμάτη από τη γεύση της σοκολάτας! Μία υπέροχη δροσιστική συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία. Όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε αναφέρει η σοκολάτα κατέχει κορυφαία θέση στην κατάταξη των τροφίμων με υψηλή αντιοξειδωτική αξία.
Ανάλαφρη μους που συνδυάζεται με βουτυράτη και τραγανή, σοκολατένια βάση. Αν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να φτιάξετε σε μεγάλη διάσταση χρησιμοποιώντας μια ταρτιέρα 20-22 εκ.
Διαχρονική τούρτα με φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν! Ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ φρέσκα κεράσια ή κεράσια σε σιρόπι. Σωστή επιλογή είναι αν επιλέξετε και γλυκό του κουταλιού.
«Κολασμένη» τούρτα με πλούσια γεύση σοκολάτας αλλά και τη δροσιά της φράουλας και της μπανάνας. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινα μούρα, κεράσια ή και μύρτιλα.
Ένα διαχρονικό επιδόρπιο που παραμένει επίκαιρο όσο υπάρχουν λάτρεις της σοκολάτας. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε διπλή δόση για σου και να τα διατηρήσετε σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.
Τα… μεγάλα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα στην πιο… ένοχη εκδοχή της, δηλαδή με ποτό. Αν πρόκειται να σερβίρετε μικρά παιδιά, αντικαταστήστε το ποτό με χυμό πορτοκαλιού.
Διάσημο βιεννέζικο κέικ, πλούσιο σε σοκολάτα και μια λεπτή γέμιση μαρμελάδας βερίκοκο. Εμπνευστής του, ο Franz Sacher ένας νεαρός 16χρονος μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης που έμελλε να φτιάξει το απόλυτο γαστρονομικό σύμβολο της Αυστρίας.
Πανάλαφρο και αρωματικό γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αναζητήστε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα γιατί εκτός από την εμφάνιση, δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα!
Πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο γλυκό που αγαπάμε πολύ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή.
Μοναδικές, μαμαδίστικες παστούλες που γίνονται πολύ εύκολα. Αν σας δυσκολεύει η διαδικασία για το παντεσπάνι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπισκότα σαβαγιάρ ή και σφολιατίνια.
Αν σερβίρετε τα σουφλεδάκια αμέσως, μόλις τα κόψετε η σοκολάτα θα «τρέξει» και θα πλημμυρίσει το πιάτο σας. Αν έχετε την υπομονή να περιμένετε να κρυώσουν…
Διάσημο, γαλλικό επιδόρπιο με πορτοκαλένια γεύση και εντυπωσιακό σερβίρισμα. Αν δεν διαθέτετε γκάζι το οποίο είναι απαραίτητο για το φλαμπάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα ασφαλείας ώστε να «πυροδοτήσετε» το αλκοόλ.
Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά ενώ τη… χαριστική βολή δίνει η σοκολάτα!
Το χειμώνα που δεν υπάρχουν φρέσκα κεράσια, μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρολό με κερασάκια γλυκό του κουταλιού, πολύ καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους.
Ένα πανεύκολο γλύκισμα όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι και μια γλυκιά ευκαιρία για να μπούμε με τα παιδάκια μας στη κουζίνα να δημιουργήσουμε!
Ένα φίνο επιδόρπιο που οι λεπτοί συνδυασμοί των υλικών προσφέρουν ικανοποιητικό επίλογο για ιδιαίτερα γεύματα, αλλά και μια τολμηρή πρόταση αντικατάστασης ενός απεριτίφ!
Διάσημη τούρτα που γίνεται αποκλειστικά με φράουλες. Είναι λίγο χρονοβόρα η διαδικασία αλλά σας εγγυόμαι, ότι αξίζει ο κόπος. Η κρέμα έχει βελούδινη υφή...
Η ζύμη shortbread είναι ένα είδος μπισκότου, με βουτυρένια γεύση και τραγανή υφή. Είναι ελαφρύ και ταιριάζει τέλεια με το «παγωμένο» τυρί και τα φρέσκα φρούτα.
ροσερό και πανάλαφρο γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλα καλοκαιρινά φρούτα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια…
Για να διατηρήσετε την τραγανή υφή της βάσης, καλό θα είναι να συναρμολογήσετε τις τάρτες λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα. Για να «γυαλίσετε» τις φράουλες και να διατηρηθούν φρέσκες...
Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε...
Σοκολατένιοι πειρασμοί που με την παρουσία της φράουλας απογειώνονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μικρό φρέσκο φρούτο σας αρέσει… Ράσμπερις, μύρτιλλα, βατόμουρα…
Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε γεύση και εμφάνιση. Εγώ σας δίνω τη συνταγή, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά είδη φύλλων. Χωριάτικα και κρούστας. Και τα δύο γίνονται τέλεια…
Αφράτη και εντυπωσιακή τούρτα που μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και για να γιορτάσετε γενέθλια. Η βουτυρόκρεμα θέλει λίγη προσπάθεια αλλά είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε. Αν θέλετε μπορείτε...
Οι πουτίγκες ψωμιού είναι εύκολα, πεντανόστιμα και χορταστικά γλυκίσματα όπου οι φέτες ψωμιού, κατά προτίμηση μπαγιάτικου, ποτίζονται με πυκνά, κρεμώδη μίγματα...
H εμμονή μου με τα τριαντάφυλλα είναι πλέον γνωστή. Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου κέικ που κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Μοσχοβολιστό, βουτυράτο… όνειρο!
Εντυπωσιακά, δροσερά και φραουλένια σουδάκια. Μπορείτε να φτιάξετε τα σουδάκια αρκετές μέρες πριν και να τα διατηρήσετε σε κλειστό κουτί μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του προσαρμόζουμε οδοντωτό ρύγχος, ώστε η κρέμα να βγεί σαν ροζέτα.
Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ για αυτή τη τερίνα επιλέγω τις ώριμες και τις μελωμένες για να αποφύγω όσο γίνεται την όξινη επίγευση.
Οι καραμέλες των παιδικών μας χρόνων. Αυτά τα ζαχαρωμένα λουκουμάκια με την ανεπαίσθητη γεύση τριαντάφυλλο απογειώνουν τα σοκολατένια σουφλεδάκια και ξυπνάνε παιδικές αναμνήσεις.
Πρωτότυπο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους των γιορτών. Η δυνατή γεύση του μαύρου τσαγιού και η δροσερή, τυράτη κρέμα είναι ότι χρειάζεται για να τελειώσετε ένα μεγάλο γιορτινό δείπνο.
Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.
Το κλασικό και αγαπημένο «μωσαϊκό» με πτι-μπερ εμπλουτίζεται με χαλβά του μπακάλη για περισσότερο σώμα και «δροσίζει» με ολόφρεσκες φράουλες για ευχάριστη αντίθεση στον ουρανίσκο.
Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα και είναι εξαιρετικά απολαυστικό και δροσερό.
Αφράτος, απλός στην παρασκευή και γευστικός, αυτός ο κορμός είναι το ιδανικό γλύκισμα-κέρασμα για ένα κάπως επίσημο κάλεσμα. Υπολογίστε απλώς ότι χρειάζεται 8 – 12 ώρες...
Το κλασικό και αγαπημένο brownie εμπλουτίζεται με μυρωδάτη καρύδα. Προσέχουμε ωστόσο ιδιαίτερα με το καβούρδισμά της γιατί «αρπάζει» εύκολα και πικρίζει δυσάρεστα.