destination taste!

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

: 6
: 20 min
: 45 min

Μικρά, ζουμερά, πετιμεζάτα με μια τέλεια δεμένη σάλτσα που μπορείτε να τα συνοδέψετε με πατατούλες τηγανητές ή με μια πλούσια, πράσινη σαλάτα.

Matériaux
  • Για τα γιουβαρλάκια
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος 2 φορές από τη μηχανή
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα
  • Για τη σάλτσα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 60 ml πετιμέζι
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Για τα γιουβαρλάκια: Βάζω το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένω σε τρεχούμενο νερό. Το αφήνω να στραγγίξει καλά.
    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μας, για να αναμειχθούν. Προσθέτω το στραγγισμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθω γιουβαρλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνω, και τα αφήνω σε μια πιατέλα.
  • Étape 2 Για τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματάκια και πιέζω λίγο με το πηρούνι για να μισολιώσουν. Προσθέτω τον ζωμό, την κανέλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το πετιμέζι και ανακατεύω. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά.
  • Étape 3 Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά ώστε το υγρό μόλις που να  ανακινείται μέσα στην κατσαρόλα και βάζω προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά. Το υγρό πρέπει μόλις που να ανακινείται για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια. Τα σερβίρω με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πατάτες τηγανητές.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας ακόμα και 3 – 4 ημέρες νωρίτερα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλά κλεισμένη σε δοχείο.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ψωνίζοντας μια μέρα σε ένα μικρό παντοπωλείο της επαρχίας, έπεσα επάνω στις καραμέλες των παιδικών μου χρόνων. Αυτές τις μαλακές καραμελίτσες στο χρυσόχαρτο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει ως παιδιά.