destination taste!

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

γιουβαρλάκια αυγολέμονο

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

: 4
: 15 min
: 35 min

Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι ένα φαγάκι, σκέτο βάλσαμο για τα ταλαιπωρημένα στομάχια. Ότι πρέπει για τα κρύα του Χειμώνα που μας χορταίνει και μας ζεσταίνει. H μεσόσπερμη ελληνική ποικιλία ρυζιού διαθέτει την ιδανική ποσότητα αμύλου και θα βοηθήσει στη διατήρηση του σχήματος του σφαιριδίου.

Matériaux
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελληνικό ρύζι γλασέ
  • 2 -3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • χυμό από 2 λεμόνια
Instructions
  • Étape 1 Βάζω σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτω το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
  • Étape 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ζωμό λαχανικών και το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο να πάρει βράση. Πλάθω τα γιουβαρλάκια σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό να βράσει για 35 λεπτά.
  • Étape 3 Βάζω τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπάω καλά με το σύρμα. Με την κουτάλα της σούπας παίρνω λίγο λίγο υγρό από την κατσαρόλα και το προσθέτω σε αργή, σταθερή ροή στο μπολ με τα αυγά χωρίς να σταματήσω το χτύπημα. Αυτό το κάνω για να ισορροπήσω τη θερμοκρασία των αυγών με το ζωμό της κατσαρόλα και να μην κόψουν μόλις τα ρίξω.
  • Étape 4 Αφού ρίξω 2-3 κουτάλες ζωμού στο μπολ με τα αυγά, ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια. Ανακινώ (δεν ανακατεύω) την κατσαρόλα για να ενωθεί το μείγμα των αυγών και επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνω να βράσουν για 1-2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Étape 5 Σερβίρω τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Εκτός από μαγειρευτά, τα κολοκυθάκια είναι τέλεια στο τηγάνι, τη σχάρα και το φούρνο. Αυτό που θέλουμε είναι κολοκυθάκια τραγανά, καλοροδισμένα και τρυφερά στο εσωτερικό τους. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό; Πιστέψτε με, πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζετε, αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές και […]

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

Αν σκεφτείτε πόσα πιάτα φτιάχνετε με το αυγό και πόσο γρήγορα ετοιμάζονται θα καταλάβετε γιατί το θεωρώ «μαγικό». Το αυγό έχει την απίθανη ιδιότητα να είναι απαραίτητο τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά, άπειροι τρόποι να το μαγειρέψεις και να φτιάξεις […]