destination taste!

ΕΞΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ 2 ΣΟΡΜΠΕ (ΜΑΝΓΚΟ & ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ) ΚΑΙ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΕΞΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ 2 ΣΟΡΜΠΕ (ΜΑΝΓΚΟ & ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ) ΚΑΙ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΕΞΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ 2 ΣΟΡΜΠΕ (ΜΑΝΓΚΟ & ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ) ΚΑΙ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

: 8-10
: 2 hr 30 min
           
: 5 hr

Μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή αλλά είναι η πιο εύκολη τούρτα που έχετε φτιάξει ποτέ. Τα σορμπέ δίνουν εξωτική γεύση και σε συνδυασμό με το πλούσιο παρφέ φράουλα, δεν θα την χορταίνετε…

Matériaux
  • 600 γρ παγωτό σορμπέ βατόμουρο, ΔΩΔΩΝΗ
  • 400 γρ. παγωτό σορμπέ μάνγκο, ΔΩΔΩΝΗ
  • 300 γρ. παρφέ φράουλα, ΔΩΔΩΝΗ
  • 200 γρ. φράουλες φρέσκες
  • 1 ώριμο μάνγκο
  • 4 έτοιμα ρολά κέικ με γέμιση κρέμα φράουλα*
Instructions
  • Étape 1 Βγάζω το σορμπέ μάνγκο από την κατάψυξη και το αφήνω για 15 λεπτά να μαλακώσει. Στρώνω ένα μεγάλο μπολ με μεμβράνη φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα.
  • Étape 2 Κόβω τα 3 ρολά κέικ σε φέτες με πάχος 1 εκ. και τα στρώνω κυκλικά στα τοιχώματα και στην βάση του μπολ. Αδειάζω το σορμπέ μάνγκο σε ένα μπολ και με ένα ξύλινο κουτάλι το ανακατεύω δυνατά για να γίνει κρεμώδη. Το αδειάζω μέσα στο μπολ και με μια σπάτουλα το απλώνω να ισομοιραστεί παντού αφήνοντας το κέντρο του μπολ άδειο.
  • Étape 3 Βάζω το μπολ στην κατάψυξη για 1 ώρα. Δεκαπέντε λεπτά πριν βγάλω το μπολ από το ψυγείο, βγάζω το σορμπέ βατόμουρο για να αρχίσει να μαλακώνει.
  • Étape 4 Πλένω καλά τις φράουλες και τις κόβω σε φετάκια. Βγάζω το μπολ από το ψυγείο, και «κολλάω» τις φράουλες επάνω στο σορμπέ μάνγκο.
  • Étape 5 Σε ένα μπολ χτυπάω λίγο το σορμπέ βατόμουρο και το απλώνω με τον ίδιο τρόπο που έστρωσα και το σορμπέ μάνγκο, αφήνοντας το κέντρο του μπολ, κενό. Ξαναβάζω στην κατάψυξη για 1½ ώρα.
  • Étape 6 Καθαρίζω το μάνγκο και το κόβω σε φετάκια και 15 λεπτά πριν βγάλω το μπολ από την κατάψυξη βγάζω το παρφέ φράουλα να μισομαλακώσει. Το αδειάζω σε ένα μπολ και με το κουτάλι το ανακατεύω.
  • Étape 7 Βγάζω το μπολ από την κατάψυξη και απλώνω πρώτα τα φετάκια του μάνγκο. Τέλος γεμίζω το κέντρο με το παρφέ φράουλα.
  • Étape 8 Κόβω σε φέτες το τελευταίο ρολό κέικ και καλύπτω όλο το μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
  • Étape 9 Ξεφορμάρω την τούρτα με την βοήθεια της μεμβράνης, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.
  • Étape 10 Tip: Αν έχετε χρόνο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το κέικ ρολό δείτε τη συνταγή «Κορμός με φιστίκια Αιγίνης και κόκκινη μαρμελαδα».

Related Posts

ΠΑΓΩΤΟ… Η ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

ΠΑΓΩΤΟ… Η ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Το δημοφιλέστερη καλοκαιρινή λιχουδιά είναι τόσο ένοχη όσο νομίζουμε ή μήπως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά? Αυτό θα ανακαλύψουμε λίγο παρακάτω! Προτού μάθουμε τι ακριβώς ισχύει ας μάθουμε 2 πράγματα για το παγωτό… Η δημιουργία του παγωτού προήλθε από την πατέντα της NancyJohnson από τη […]

ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΟ… ΤΟ ΜΙΚΡΟ, ΜΑΓΙΚΟ ΜΠΑΛΑΚΙ!

ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΟ… ΤΟ ΜΙΚΡΟ, ΜΑΓΙΚΟ ΜΠΑΛΑΚΙ!

Το μικρούλι φραγκοστάφυλο είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Όξινο και ζουμερό, έχει σχεδόν φαρμακευτική δράση αφού είναι πλούσιο σε πηκτίνη και φυτικές ίνες και η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, είναι σχεδόν ίση με εκείνη των πορτοκαλιών. Τα φραγκοστάφυλα […]