destination taste!

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

: 8-10
: 20 min
: 30 min

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.

Matériaux
  • Για τα cupcakes
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά χτυπημένα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 250 γρ. γάλα
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 55 γρ. ηλιέλαιο
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • τριμμένα μπισκότα για το σερβίρισμα
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη.
  • Étape 2 Χτυπάω στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω για 2 λεπτά ακόμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το γάλα και λίγο λίγο το μίγμα του αλεύρου.
  • Étape 3 Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια για cupcakes και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30΄περίπου.
  • Étape 4 Για την κρέμα: Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα.
  • Étape 5 Βάζω σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελλωτό κορνέ την κρέμα και γαρνίρω τα cupcakes. Πασπαλίζω με λίγα τριμμένα μπισκότα.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

Μοναδική τούρτα που κυριαρχούν τα μύρτιλα και στη ζύμη αλλά και στο στόλισμα. Η αφράτη κρέμα τυριού κάνει ακόμα πιο πλούσια την γεύση και την υφή της.

ΜΕΛΟΨΩΜΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΕΛΟΨΩΜΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

Αντικαταστήστε τα ξερά φρούτα της συνταγής με όποια άλλα σας αρέσουν, όπως με χουρμάδες (ιδιαίτερα το χειμώνα), ξερά δαμάσκηνα, ξανθή σταφίδα, αποξηραμένα κράνα (για ξινούτσικο αλλά πολύ νόστιμο αποτέλεσμα) και άλλα.