destination taste!

CROQUE MONSIEUR

CROQUE MONSIEUR

CROQUE MONSIEUR

: 2
: 5 min
: 15 min

Στη Γαλλία το τοστ ονομάζεται croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί έμενταλ ή γραβιέρα και στη πάνω φέτα ψωμιού πριν το τυρί μπορούμε να απλώσουμε μια στρώση μπεσαμέλ. Παρακάτω σας δίνω την κλασική συνταγή που δεν έχει μπεσαμέλ. Μια πανεύκολη συνταγή για να μπούνε οι μικροί μας φίλοι στην κουζίνα με χαρά.

Matériaux
  • 4 φέτες τυρί έμενταλ ή γραβιέρα
  • 2 φέτες βραστό ζαμπόν
  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • Λίγο βούτυρο μαλακωμένο
Instructions
  • Étape 1 Βουτυρώνω ελαφρώς τις φέτες του ψωμιού. Βάζω μια φέτα έμενταλ και μια ζαμπόν ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού και βουτυρώνω και την πάνω πλευρά του τοστ. Σκεπάζω την πάνω φέτα ψωμιού με μια φέτα έμενταλ ακόμη.
  • Étape 2 Ψήνω τα τοστ σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για 15 λεπτά και τα σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω τα τοστ με πράσινη σαλάτα εποχής ή ντοματοσαλάτα.

Related Posts

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Το ιδανικό κέικ για το γλύκισμα αυτό είναι το κέικ σοκολάτας ή κέικ με σταφίδες και σοκολάτα ή κέικ με ξηρούς καρπούς. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσουρέκι.

TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ

TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα!



Subscribe