destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

: 24-25
: 10 min
: 15 min
           
: 10 min

Τραγανά και νόστιμα μπισκοτάκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, τετράγωνα, τριγωνάκια) ή να ακολουθήσετε το σχέδιο που σας προτείνω. Φυσικά, μαρμελάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σας αρέσει ή έχετε στο ψυγείο σας.

Matériaux
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο & κρυωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 220 γρ. περίπου, αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα
  • 80 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Étape 1 Βάζω σε ένα μπολ το τυρί, το αυγό και το αλάτι και δουλεύω με το πηρούνι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη (ανάλογα με το μέγεθος του αυγού και την υγρασία του τυριού, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω). Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Étape 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, τοποθετώ στο κέντρο τη ζύμη και την ανοίγω με τον χοντρό πλάστη σε φύλλο πάχους ½ εκ. Με ένα ποτήρι κόβω μικρούς δίσκους ζύμης. Μαζεύω τα περισσεύματα της ζύμης και επαναλαμβάνω την διαδικασία μέχρι να τελειώσω, έχοντας κάνει περίπου 24-25 δισκάκια.
  • Étape 3 Παίρνω ένα δισκάκι μπροστά μου και με ένα μαχαίρι κάνω 10-12 μικρές χαρακιές προσέχοντας να μην κόψω τη ζύμη. Πιέζω το δισκάκι δεξιά και αριστερά για να κολλήσει στο κέντρο, δημιουργώντας ένα φιογκάκι. Αναποδογυρίζω το φιογκάκι και βάζω στο κέντρο του ½ κουταλάκι μαρμελάδα. Πιάνω τις άκρες και ενώνω πιέζοντας μέχρι να εγκλωβίσω τη γέμιση. Αναποδογυρίζω το μπισκοτάκι και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί (βλ. σχέδια κάτω). Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα μπισκοτάκια.
  • Étape 4 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.


Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!