destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΡΑΚΕΛΕ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΡΑΚΕΛΕ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΡΑΚΕΛΕ

: 12-15 μπισκότα
: 15 min
: 13 min
           
: 2 hr

Μοσχομυριστά μπισκότα, με υπέροχες νότες μανταρίνι! Η αέρινη εσωτερική υφή τους, έρχεται σε αντίθεση με την τραγανή τους επιφάνεια, που τους χαρίζουν οι δύο ζάχαρες που είναι πασπαλισμένα. Δοκιμάστε τα και με άλλες γεύσεις… λεμόνι, πορτοκάλι, σανγκουίνι, γκρέιπφρουτ…

Matériaux
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 40 ml χυμό μανταρίνι
  • Ξύσμα από 2 ακέρωτα μανταρίνια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, για την επιφάνεια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική, για την επιφάνεια
Instructions
  • Étape 1 Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα μανταρινιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη και σταματάω το μίξερ.
  • Étape 2 Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τον κουρκουμά πασπαλιστά (με κόσκινο) και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Étape 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζω τις ζάχαρες (άχνη και κρυσταλλική) σε δύο μπολ.
  • Étape 4 Παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης (περίπου σε μέγεθος καρυδιού), τα πλάθω σε μπαλίτσες και τα πιέζω πρώτα στην άχνη και μετά στην κρυσταλλική ζάχαρη. Αραδιάζω τα μπισκότα στη λαμαρίνα.
  • Étape 5 Ψήνω στο φούρνο για 13-15 λεπτά. Όταν τα βγάλω από το φούρνο είναι ακόμη μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σφίξουν. Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!