destination taste!

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

: 5
: 30 min
: 15 min
           
: 4 hr

Η κρέμα μπαβαρουάζ είναι από τα πιο «ανάλαφρα» γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Έχει ελάχιστη ζάχαρη και η κρέμα έχει την πιο βελούδινη υφή. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με άλλα φρούτα της εποχής αρκεί να διαλέξετε ώριμα και ζουμερά.

Matériaux
  • Για τις βάσεις
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 50 + 60 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 6 κρόκους αυγών
  • 250 ml γάλα
  • 2-3 κομματάκια μαστίχας, κοπανισμένα με 1 κουταλάκι ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 130 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για τη διακόσμηση
  • Φρέσκες φράουλες
Instructions
  • Étape 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Μοιράζω το μείγμα σε 5 τσέρκια διαμέτρου 8 εκ. και πιέζω για να δημιουργήσω συμπαγείς βάσεις. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.
  • Étape 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και ψήνω τις βάσεις για 10-15 λεπτά. Τις μεταφέρω σε σχάρα και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Étape 3 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ με κρύο νερό, βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες, τα 50 γρ. ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Περνά το μείγμα από σίτα και κρατάω μόνο το χυμό.
  • Étape 4 Βάζω το μισό χυμό στο κατσαρολάκι και προσθέτω τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον υπόλοιπο χυμό φράουλα και τη μαστίχα και ανακατεύω.
  • Étape 5 Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους και τα 60 γρ. ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να ενωθούν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα και το ρίχνω στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα. Μεταφέρω το μείγμα στο κατσαρολάκι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα (δεν θα σφίξει ακόμη). Προσθέτω το μείγμα με το χυμό φράουλας και ανακατεύω. Περνάω το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι και αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
  • Étape 6 Αφού κρυώσει καλά, προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά.
  • Étape 7 Συναρμολόγηση: Κόβω φράουλες σε στρογγυλές φέτες και τις τοποθετώ σε στρογγυλές φόρμες σιλικόνης. Γεμίζω με την κρέμα και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες. Αναποδογυρίζω τις κρύες κρέμες και τοποθετώ την κάθε μια επάνω σε ένα δίσκο.
  • Étape 8 Σερβίρω ραντίζοντας με λίγο χυμό φράουλας.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.