destination taste!

ΑΥΓΑ ΜΙΜΟΖΑ ΨΗΤΑ

ΑΥΓΑ ΜΙΜΟΖΑ ΨΗΤΑ

ΑΥΓΑ ΜΙΜΟΖΑ ΨΗΤΑ

: 6
: 20 min

Τα αυγά μιμόζα έχουν πάρει το όνομά τους από το δέντρο Μιμόζα το οποίο ανθίζει από τα τέλη του χειμώνα και όλη την άνοιξη. Είναι πολύ εντυπωσιακά για να τα σερβίρετε στο πασχαλινό τραπέζι.

Matériaux
  • 6 φρέσκα αυγά βιολογικής γεωργίας, Αγροκτήματα Κρήτης
  • 60 γρ. μαγιονέζα βιολογική
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Αυγά Σολομού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι με θήκες για μάφινς και το αφήνω στην άκρη. Σπάω με προσοχή τα αυγά ένα ένα, χωρίζοντας τον κρόκο από το ασπράδι. Ρίχνω το ασπράδι σε μια θηκούλα και τον κρόκο σε μια δεύτερη θήκη. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με όλα τα αυγά. Ψήνω τα αυγά στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν.
  • Étape 2 Βγάζω τη μαφινιέρα από το φούρνο και αφήνω τα αυγά να κρυώσουν. Με προσοχή αφαιρώ τα ασπράδια και τα τοποθετώ σε μια μακρόστενη πιατέλα.
  • Étape 3 Βάζω τους ψημένους κρόκους στο μούλτι και προσθέτω τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και λευκό πιπέρι. Πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα, μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζέτες επάνω στα ψημένα ασπράδια. Βάζω από 1 κουταλάκι αυγά σολομού σε κάθε αυγό και πασπαλίζω με λίγο σχοινόπρασο.
  • Étape 4 Αν δεν τα σερβίρω αμέσως, αφήνω την κρέμα μέσα στη σακούλα στο ψυγείο και τα στολίζω λίγα λεπτά πριν.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.



Subscribe