destination taste!

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΠΡΕΖΕ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΠΡΕΖΕ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΠΡΕΖΕ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ

: 6
: 20 min
: 1 hr 30 min
           
: 1 hr
Matériaux
  • 6 αρνίσια κότσια
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 200 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • Για την πολέντα
  • 240 γρ. πολέντα
  • 1.000 ml ζωμό λαχανικών
  • 160 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Βάζω τα κότσια σε ένα μπολ πασπαλίζω με το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω το δεντρολίβανο, τον μαραθόσπορο και το τριμμένο σκόρδο και κάνω μασάζ στα κότσια. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να μαριναριστούν για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Étape 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω τα κότσια σε μονή στρώση και τα ροδοκοκκινίζω ολόγυρα. Τα βγάζω με μια λαβίδα και ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο, το αλεύρι, την πάπρικα και το μπούκοβο. Ανακατεύω μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το αλεύρι και προσθέτω το κρασί και τις ντομάτες. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 10 λεπτά.
  • Étape 3 Προσθέτω τον ζωμό, αλατοπιπερώνω και μόλις πάρει βράση επαναφέρω τα κότσια σε μονή στρώση και τα πιέζω για να βυθιστούν στη σάλτσα. Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κοτσιών).
  • Étape 4 Για την πολέντα: Σε μια κατσαρόλα βάζω το ζωμό λαχανικών, αλατίζω (αν είναι ήδη αλατισμένος δεν προσθέτω άλλο αλάτι) και το αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω την πολέντα πασπαλιστά και ανακατεύω με το σύρμα να ενσωματωθεί στο ζωμό. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η πολέντα. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το τυρί, το βούτυρο και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω και σερβίρω.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Η έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


Related Posts

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.



Subscribe