destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

: 4-6
: 20 min
: 1 hr 10 min

Φαγητό κυριακάτικο και γιορτινό. Το τρυφερό αρνάκι δίνει τέτοια νοστιμιά στο κριθαράκι που θα το λατρέψουν όλοι.

Matériaux
  • 1.500 γρ. αρνάκι από μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μεσαία καρέ
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο, φρέσκο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί, λευκό
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φέτα ή μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Étape 1 Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ), ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω το αρνάκι σε μονή στρώση (αν δεν χωράει όλο το κρέας, το κάνω σε δύο δόσεις) και «γυρίζω» το κρέας για να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές.
  • Étape 2 Βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα και ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα και την πιπεριά και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Étape 3 Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει επαναφέρω τα κομμάτια του αρνιού. Σβήνω με ½ φλιτζάνι κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας, το δεντρολίβανο και 1 λίτρο από ζωμό κότας ή νερό.
  • Étape 4 Αλατοπιπερώνω, σκεπάζω την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το κρέας να μαγειρευτεί για 50 λεπτά.
  • Étape 5 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσουν. Προσθέτω το κριθαράκι και το σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Σβήνω με το υπόλοιπο κρασί και αλατοπιπερώνω.
  • Étape 6 Δοκιμάζω αν έχει μαλακώσει το αρνάκι και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα κομμάτια του κρέατος σε μια πιατέλα και τα διατηρώ ζεστά.
  • Étape 7 Ρίχνω το σοταρισμένο κριθαράκι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συμπληρώνω λίγο ζωμό (ανάλογα με τη σάλτσα που έχει μείνει από το μαγείρεμα του κρέατος). Αφήνω το κριθαράκι να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
  • Étape 8 Προσθέτω το κρέας, ανακατεύω και αφήνω το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
  • Étape 9 Κατεβάζω από τη φωτιά, και αφήνω το φαγητό να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σερβίρω, πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Related Posts

ΒΕΡΙΚΟΚΟ… Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ!

ΒΕΡΙΚΟΚΟ… Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ!

Καλλιεργείτε εδώ και χιλιετίες, και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού. Η καλλιέργειά του ήταν γνωστή στην Κίνα από το 2200 π.Χ. και φαίνεται ότι μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από τον Μέγα Αλέξανδρο. Στην Κύπρο και στα Δωδεκάνησα το ονομάζουν χρυσόμηλο, ενώ σε […]

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα λαχανικά δεν λείπουν από καμία κουζίνα του κόσμου και είναι αδίκως ταυτισμένα με τις προτιμήσεις μεγαλύτερων ηλικιών. Στις μέρες μας, με τα λαχανικά μπορείς να φτιάξεις γρήγορα, απλά, εύκολα και πεντανόστιμα πιάτα που θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη μια για πάντα για τα […]



Subscribe