destination taste!

ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ

ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ

ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ

: 4
: 25 min
: 10 min

Το πέστο ρόκας μπορούμε να το ετοιμάσουμε μέχρι και 5 ημέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέσα σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω για να μην χαλάσει. Στην περίπτωση αυτή δεν θα προσθέσουμε στο μείγμα το τυρί, παρά μόνο την τελευταία στιγμή, λίγο πριν σερβίρουμε.

Matériaux
  • Για τα σουβλάκια
  • 400 γρ. φιλέτο σολομού, φρέσκο ή κατεψυγμένο, κομμένο σε κομμάτια των 3 εκ.
  • 400 γρ. φιλέτο ξιφία (ή γαλέου), κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο, κομμένο σε κομμάτια των 3 εκ.
  • 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο ρόκας
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πατικωμένο, φύλλα ρόκας, χονδροκομμένα
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού ανάλατη ψίχα από φιστίκια Αιγίνης (ή από ασπρισμένα αμύγδαλα)
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Πέστο ρόκας: Πολτοποιώ στο μπλέντερ (ή σε γουδί) το σκόρδο με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτω τη ρόκα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα φιστίκια (ή τα αμύγδαλα), το τριμμένο τυρί, το χυμό λεμονιού, ελάχιστη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω την πολτοποίηση μέχρι να φτιάξω μια μέτρια πάστα. Τη μεταφέρω σε μπολάκι, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο μέχρι να σερβίρω.
  • Étape 2 Σουβλάκια ψαριού: Βάζω όλους τους κύβους ψαριών σε ένα βαθύ ταψάκι, περιχύνω με το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά με τα χέρια μέχρι να γυαλίσουν παντού. Περνάω τα κομμάτια ψαριού εναλλάξ από κάθε είδος από 8 μικρές μεταλλικές σούβλες (ή 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι) και αλατοπιπερώνω από όλες τις μεριές. Θα τα ψήσω είτε στο γκριλ είτε σε αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα.
  • Étape 3 Στο τηγάνι: Ζεσταίνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα, σε δυνατή φωτιά, χωρίς ελαιόλαδο. Όταν κάψει, βάζω τα σουβλάκια στη σειρά (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλα) και τα ψήνω για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να μαλακώσουν.
  • Étape 4 Στο γκριλ: Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά και τοποθετώ μια μικρή σχάρα σε ένα ρηχό ταψάκι, σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Βάζω τα σουβλάκια επάνω στη σχάρα αυτή και τα ψήνω για 3 – 4 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  • Étape 5 Τα σερβίρω αμέσως, ζεστά και συνοδεύω με το πέστο ρόκας, σαν σάλτσα.

Related Posts

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τόσο το γάλα, όσο και το γιαούρτι είναι τροφές με μεγάλη θρεπτική αξία, που περιέχουν όλες τις πολύτιμες βιταμίνες, τα απαραίτητα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία για να χτιστεί ένας γερός οργανισμός. Καθένα από τα συστατικά αυτά παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο -μοναδικό και αναντικατάστατο- στην ανάπτυξη […]

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ φράουλα δείχνει πολύ εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του.



Subscribe