destination taste!

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 10 min
: 50 min

Το υπέροχο φιλέτο του χοιρινιού μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με γέμιση, παραμένει ζουμερό και συναρπαστικά αφράτο. Το καλύτερο κυριακάτικο γεύμα.

Matériaux
  • 3 - 4 ψαρονέφρια, συνολικού βάρους 1.000 – 1.300 γρ. (ζητήστε από τον κρεοπώλη να ανοίξει το καθένα κατά μήκος, για ρολό)
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • 200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) κονιάκ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) νερό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Απλώνω τα ψαρονέφρια σε επίπεδη επιφάνεια, τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με λίγη ρίγανη. Στο κέντρο τους απλώνω τα μπαστουνάκια γραβιέρας και λιαστής ντομάτας. Τυλίγω τα ψαρονέφρια σε ρολό, από την κοντή πλευρά τους και τα δένω με σπάγκο μαγειρικής για να μην ανοίξουν. Τα αλευρώνω και τα τινάζω απαλά για να φύγει η περίσσεια.
  • Étape 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα ψαρονέφρια (όλα μαζί ή ανά δύο, αν δεν χωράνε), για 5 – 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Σβήνω με το κονιάκ και το κρασί και μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Étape 3 Προσθέτω και το νερό, αλατοπιπερώνω και χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω τα ψαρονέφρια για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Étape 4 Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά, παίρνω 2 – 3 κουτ. σούπας από τη σάλτσα της κατσαρόλας, τη ρίχνω σε ένα μπολάκι, προσθέτω τη μουστάρδα και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα, την ανακινώ χωρίς να ανακατέψω, για να πάει παντού το μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Étape 5 Κόβω τους σπάγκους, βάζω τα ψαρονέφρια σε πιατέλα και τα κόβω σε μέτριες φέτες. Τα περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας και σερβίρω. Συνοδεύω με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι.


Related Posts

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Αφαιρώ με ένα μικρό μαχαίρι τον αφαλό (το υποπράσινο σημείο κάτω από το κοτσάνι) κάθε ντομάτας και τις χαράζω σταυρωτά στη βάση τους. Βουτάω κάθε ντομάτα σε νερό που κοχλάζει για 15-20 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά τη βουτάω μέσα σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο […]

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!

Τις τρώμε ωμές, σε σάλτσες, στο φούρνο, σε χυμό. Γιατί όμως να μην τις ψήσουμε; Ελάτε να καταρρίψουμε το μύθο που θέλει τις ντομάτες υπερβολικά ευαίσθητες για ψήσιμο στη σχάρα και ας μάθουμε μαζί τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο, χωρίς να χάσουμε τους νόστιμους […]