destination taste!

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

: 4
: 20 min
: 50 min

Το φαγητό αυτό μοιάζει με ιδιόμορφη πίτα, καθώς το κρέας είναι τυλιγμένο σε τραγανή σφολιάτα. Η γλυκόξινη σάλτσα στο εσωτερικό διατηρεί το ούτως ή άλλως τρυφερό ψαρονέφρι αρκούντως ζουμερό.

Matériaux
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ψαρονέφρια (ή 1 μεγαλύτερο), συνολικού βάρους περίπου 800 γρ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 100 ml κονιάκ
  • 200 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο τριμμένο μπαχάρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 6 - 7 φέτες βραστό ή καπνιστό χοιρινό ζαμπόν
  • 1 κρόκος αυγού, χτυπημένος σε ένα μπολάκι με 1 κουτ. σούπας νερό
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 6 - 8 καρφάκια γαρίφαλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Πλένω και στεγνώνω καλά τα ψαρονέφρια και τα αλατοπιπερώνω.
  • Étape 2 Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα ψαρονέφρια για 4 – 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για 1 λεπτό και σβήνω με το κονιάκ. Μαγειρεύω για ½ λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζω τα ψαρονέφρια από το σκεύος. Τα αφήνω σε μια πιατέλα.
  • Étape 3 Ρίχνω στο τηγάνι το χυμό πορτοκαλιού, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το μέλι, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύω τη σάλτσα για 5 λεπτά, μέχρι να μελώσει ελαφρώς. Την αδειάζω σε ένα μπολάκι και την αφήνω να κρυώσει.
  • Étape 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Étape 5 Σε μια επίπεδη, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνω το φύλλο σφολιάτας και το κόβω στη μέση κατά πλάτος. Αλείφω κάθε κομμάτι με την κρύα σάλτσα και στρώνω τις φέτες ζαμπόν σε κάθε κομμάτι, σκεπάζοντας τη σάλτσα. Πάνω σε κάθε κομμάτι τοποθετώ κατά μήκος από ένα ψαρονέφρι. Τυλίγω κάθε σφολιάτα γύρω από το ψαρονέφρι και αλείφω την επιφάνειά τους με τον αραιωμένο κρόκο. Πασπαλίζω με το σουσάμι και καρφώνω από 3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο σε κάθε ρολό.
  • Étape 6 Βάζω τα ρολά σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι που να τα χωρά σχεδόν ακριβώς και τα ψήνω για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι οι σφολιάτες να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  • Étape 7 Βγάζω τα ρολά από το φούρνο, τα αφήνω για 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρω, κομμένα προσεκτικά σε φέτες. Συνοδεύω με σαλάτα εποχής.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]



Subscribe