χοιρινό λεμονάτο
ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ
Κλασσικό comfort πιάτο αυτό το χοιρινό λεμονάτο με ξυνούτσικη γεύση και ριγανάτο άρωμα. Η μπύρα κάνει τη σάλτσα ακόμα πιο νόστιμη και μεθυστική. Αν στο τέλος του μαγειρέματος, θέλετε μια πιο «δεμένη» σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό.
Matériaux
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
- 4 καρότα, κομμένα σε χοντρά φετάκια
- 1 καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, σκόνη
- 330 ml μπύρα
- 1 λίτρο ζωμό κρέατος
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
- Étape 1 Ρίχνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζω λίγα λίγα κομμάτια κρέατος. Τα αφήνω να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές και τα βγάζω σε ένα πιάτο.
- Étape 2 Ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τα καρότα (φέτες και τριμμένο) και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με την μπύρα. Προσθέτω τη μουστάρδα, το ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτεί για 1.30 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Étape 3 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και ανακινώ να ανακατευτούν με τη σάλτσα. Επαναφέρω στη φωτιά και αφήνω να βράσουν για 1 λεπτό.
- Étape 4 Σερβίρω το χοιρινό λεμονάτο με πατατούλες τηγανητές ή με αφράτο πουρέ.