destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 

 

 

 

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ

: 4
: 15 min
: 35 min

Eκλεκτός μεζές με εκλεκτό τυράκι. Το λαδοτύρι είναι το ιδανικό τυρί για να κάνει το χοιρινό ζουμερό και πικάντικο. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια καυτερή πιπερίτσα για ακόμα πιο «δυνατή» γεύση. Συνοδέψτε την τηγανιά με τσιπουράκι.

Matériaux
  • 1 χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε μπουκιές
  • ½ ελαιόλαδο (χρησιμοποιώ το ελαιόλαδο από το λαδοτύρι)
  • 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 300 γρ. ντοματίνια (τα μισά ολόκληρα + τα μισά κομμένα στη μέση)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. λαδοτύρι Macar με βασιλικό
  • 50 ml τσίπουρο Δεκαράκι Μονοποικιλιακό Μοσχάτο
  • αλάτι, πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Βάζω 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο που περιέχει το λαδοτύδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω τις μπουκιές χοιρινού και σοτάρω για 15-20 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, να στεγνώσουν και να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνω, σβήνω με το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αδειάζω το χοιρινό σε ένα μπολ.
  • Étape 2 Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτω άλλες 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι. Αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και τις πιπεριές. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τα ντοματίνια και συνεχίζω ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  • Étape 3 Επαναφέρω το χοιρινό, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το λαδοτύρι με βασιλικό. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας ακόμα και 3 – 4 ημέρες νωρίτερα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλά κλεισμένη σε δοχείο.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ψωνίζοντας μια μέρα σε ένα μικρό παντοπωλείο της επαρχίας, έπεσα επάνω στις καραμέλες των παιδικών μου χρόνων. Αυτές τις μαλακές καραμελίτσες στο χρυσόχαρτο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει ως παιδιά.