destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 6
: 15 min
: 10 min
           
: 12 hr

Τα τέλεια σουβλάκια για παρέα και κρασάκι. Το ιδανικό είναι να τα συνοδέψετε με πίτες και μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα εποχής.

Matériaux
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλη, κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλες φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, νοστιμίζοντας με αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω να μαριναριστούν για 12  ώρες στο ψυγείο αφού φυσικά σκεπάσω το μπολ με πλαστική μεμβράνη.
  • Étape 2 Περνάω τα κομμάτια του χοιρινού και των λαχανικών εναλλάξ σε μεταλλικές ή σε ξύλινες σούβλες. Τα ψήνω στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου για 8-10 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά με λίγο  χυμό λεμονιού.


Related Posts

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Αναζητήστε τα λουκάνικα με πάπρικα τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα και δίνουν άλλη γεύση σ’ αυτό το «μαγικό» φαγάκι.

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ονειρεμένα muffins με φιλέτο κοτόπουλο αλλά και μια πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση που θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του.