destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 6
: 15 min
: 10 min
           
: 12 hr

Τα τέλεια σουβλάκια για παρέα και κρασάκι. Το ιδανικό είναι να τα συνοδέψετε με πίτες και μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα εποχής.

Matériaux
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλη, κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλες φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, νοστιμίζοντας με αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω να μαριναριστούν για 12  ώρες στο ψυγείο αφού φυσικά σκεπάσω το μπολ με πλαστική μεμβράνη.
  • Étape 2 Περνάω τα κομμάτια του χοιρινού και των λαχανικών εναλλάξ σε μεταλλικές ή σε ξύλινες σούβλες. Τα ψήνω στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου για 8-10 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά με λίγο  χυμό λεμονιού.


Related Posts

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που όλη του η «ομορφιά» στηρίζετε στα φρέσκα, εποχικά λαχανικά. Διαλέξτε λαχανικά όσο γίνεται πιο ισόπαχα, ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε εντυπωσιακά σχέδια στο ταψί.



Subscribe