destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

: 4
: 15 min
: 45 min

Αν σας αρέσουν τα αποξηραμένα φρούτα, μπορείτε να προσθέσετε εκτός από δαμάσκηνα και βερίκοκα, κράνμπερις ή χουρμάδες.

Matériaux
  • 4 φέτες από χοιρινό μπούτι, χωρίς το κόκαλο, πάχους 1 - 1½ εκ. η καθεμία
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από σπόρια και μεμβράνες και κομμένες την καθεμία κατά μήκος στη μέση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, σε λάδι), στραγγισμένες, ολόκληρες
  • 200 γρ. σκληρό λευκό κατσικίσιο τυρί, κομμένο πρώτα σε φέτες πάχους 1 εκ. και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια του 1 εκ.
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
  • 3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά δαμάσκηνα, ολόκληρα, χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, τα οποία θα ψιλοκόψετε
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Απλώνω τις φέτες χοιρινού σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής και τις αλείφω με τη μουστάρδα. Πάνω σε κάθε φέτα βάζω από 1 μακρύ κομμάτι πιπεριάς, 2 – 3 λιαστές ντομάτες και 2 – 3 μπαστουνάκια φέτας. Πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπίπερο και τυλίγω κάθε φέτα σε ρολό, περικλείοντας τα υλικά και τα στερεώνω με οδοντογλυφίδες.
  • Étape 2 Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρω τα ρολάκια (με προσοχή, για να μη χαλάσουν), σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις μεριές. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό, ώσπου να μαραθούν. Σβήνω με το κονιάκ και το κρασί και τα αφήνω για 2 λεπτά να εξατμιστούν. Μετά ρίχνω 2 φλιτζάνια (400 ml) ζεστό νερό, τα ντοματάκια και τα δαμάσκηνα.
  • Étape 3 Μόλις το υγρό πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 45 λεπτά, μέχρι τα ρολάκια να μαραθούν.
  • Étape 4 Σερβίρω τα ρολάκια σε πιάτα (αφού βγάλω τις οδοντογλυφίδες) και τα περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας.
  • Étape 5 Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας ακόμα και 3 – 4 ημέρες νωρίτερα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλά κλεισμένη σε δοχείο.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ψωνίζοντας μια μέρα σε ένα μικρό παντοπωλείο της επαρχίας, έπεσα επάνω στις καραμέλες των παιδικών μου χρόνων. Αυτές τις μαλακές καραμελίτσες στο χρυσόχαρτο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει ως παιδιά.