destination taste!

ΤΟΝΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΤΟΝΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΤΟΝΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

: 4-6
: 10 min
: 30 min
           
: 30 min

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα και για να τονίσουμε τη γεύση του ψαριού επιλέγουμε τόνο κονσέρβας σε νερό, πολύ καλά στραγγισμένο. Αυτή την εποχή θα βρούμε και μυρωδάτο μάραθο σε λαϊκές αγορές και ενημερωμένα μανάβικα και μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα ½ ματσάκι ψιλοκομμένο.

Matériaux
  • Για τα τονοκεφτεδάκια
  • 400 γρ. τόνος κονσέρβας, σε νερό (περίπου 4 μέτριες κονσέρβες), καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος με το χέρι
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ (μόνο την ψίχα), μουσκεμένες για 2 – 3 λεπτά σε κρύο νερό και καλά στυμμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • λίγο μπαχάρι, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού (περίπου 80 ml) ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. χυμός ντομάτας, συμπυκνωμένος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες, χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Μουλιάζω το ψωμί σε νερό και το στραγγίζω καλά.
  • Étape 2 Στραγγίζω τον τόνο από το νερό και τον θρυμματίζω με το χέρι. Ενώνω τον τόνο, το ψωμί, το κρεμμύδι, το αυγό, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το μπαχάρι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Σκεπάζω το σκεύος με μεμβράνη και το βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθω κεφτεδάκια, αλευρώνω και τα τηγανίζω, μέχρι να ροδίσουν.
  • Étape 3 Τα βάζω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι. Στην ίδια κατσαρόλα,αφού χύσω το λάδι, ρίχνω το χυμό ντομάτας, τις ελιές και 1 φλ. ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη ζάχαρη και αφήνω τη σάλτσα να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω τα κεφτεδάκια και τα αφήνω για 10-15 λεπτά.

Related Posts

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Μια εύκολη και δροσερή μπουκίτσα με καρπούζι και φέτα που μπορείτε να σερβίρετε με κοκτέιλ. Η κάπαρη μαζί με την φέτα δίνουν την αλμύρα που πρέπει και δεν χρειάζεται να αλατίσετε.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ

Ένα εκπληκτικό φαγητό με μελιτζάνες, ντομάτα και τυριά που δύσκολα του αντιστέκεσαι. Μπορείτε να το σερβίρετε σαν μεζεδάκι αλλά και ως πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το χαλούμι με κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας αλλά κρατήστε την μοτσαρέλα που λιώνει τέλεια.



Subscribe