destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 4-6
: 10 min
: 30 min

Κρασομεζές από τους λίγους, για τα αποκριάτικα τραπεζώματά σας! Αν θέλετε, ρίξτε στην κατσαρόλα 200 γρ. φέτα σε μεγάλους κύβους, 5 λεπτά πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το τυρί θα μισολιώσει και θα δέσει τέλεια τη σάλτσα!

Matériaux
  • 1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση με πράσο, κομμένα λοξά σε φέτες πάχους 3 εκ.
  • 1 μικρό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
  • αλάτι
Instructions
  • Étape 1 Ζεσταίνω μια μεγάλο τηγάνι, χωρίς να βάλω λάδι, μέχρι να κάψει καλά. Βάζω τις μισές φέτες λουκάνικου και τις τηγανίζω σε δυνατή φωτιά για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Τις βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Étape 2 Ρίχνω στο τηγάνι τις υπόλοιπες φέτες λουκάνικου και τις τηγανίζω με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζω και αυτές μαζί με την πρώτη δόση, για να στραγγίξουν καλά.
  • Étape 3 Αδειάζω το λίπος από το τηγάνι, αφήνοντας μόνο 3 κουταλιές. Μετριάζω τη φωτιά και ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκορδάκι και το σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Σβήνω με το κρασί και αρχίζω αμέσως να ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα από το τηγάνισμα των λουκάνικων και να διαλυθούν στο κρασί. Έτσι, φτιάχνω παράλληλα και μια νοστιμότατη σάλτσα.
  • Étape 4 Ξαναρίχνω στο τηγάνι τα λουκάνικα, αλάτι και όλα τα μυρωδικά. Πασπαλίζω με την πάπρικα και προσθέτω το κόκκινο πιπέρι και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύω καλά με την ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 – 12 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί αρκετά και να δέσει. Ανακατεύω τακτικά.
  • Étape 5 Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω την τηγανιά με τη σάλτσα της σε πιάτα. Συνοδεύω με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι και, φυσικά, με άφθονο κρασάκι!

Related Posts

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τόσο το γάλα, όσο και το γιαούρτι είναι τροφές με μεγάλη θρεπτική αξία, που περιέχουν όλες τις πολύτιμες βιταμίνες, τα απαραίτητα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία για να χτιστεί ένας γερός οργανισμός. Καθένα από τα συστατικά αυτά παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο -μοναδικό και αναντικατάστατο- στην ανάπτυξη […]

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ φράουλα δείχνει πολύ εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του.



Subscribe