destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

: 45-50
: 10 min
: 30 min

Σαν πλακέ λουκουμάδες είναι οι τηγανίτες αυτές που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλο τηγάνι γιατί θέλουμε το λάδι να φτάσει μερίπου μέχρι τη μέση του σκεύους. Δεν χρειάζεται να «κολυμπάνε οι τηγανίτες στο λάδι, αφού θα τις γυρίσουμε να τηγανιστούν και από την άλλη μεριά. Ιδανικό σκεύος είναι ένα μικρό ή μέτριο τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι.

Matériaux
  • Για τις τηγανίτες
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ λοβός βανίλιας, τον οποίο χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τα σποράκια του (ή 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας)
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο (η καλής ποιότητας ελληνικό σπορέλαιο), για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • Σπιτικό σιρόπι βύσσινο
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια (σποράκια ή τη σκόνη), μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προθέτω το γάλα και χτυπάω για λίγο, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 1 – 2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω έναν πηχτό χυλό.
  • Étape 2 Σε ένα μικρό ή μέτριο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε ένα κατσαρόλι που ζεσταίνουμε το γάλα) ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνω σε δόσεις, κουταλιές από το χυλό στο καυτό λάδι. Κάθε κουταλιά απλώνει ελαφρώς, σαν μια μικρή και λίγο πλατιά τηγανίτα. Κάθε φορά ρίχνω 6 – 8 κουταλιές και τηγανίζω για 3 – 4 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τις στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζω κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζω για 2 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
  • Étape 3 Αραδιάζω τις ζεστές τηγανίτες σε μια πιατέλα και περιχύνω με το σιρόπι βύσσινο.
  • Étape 4 Εναλλακτικά, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα.

Related Posts

ΣΥΚΑ ΨΗΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

ΣΥΚΑ ΨΗΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική εάν μας έχει περισσέψει στο ψυγείο ρυζόγαλο, 3 – 4 ημερών. Το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας…

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ωραίο και ελαφρύ γλύκισμα για όλες τις ώρες τις ημέρες! Μια γλυκιά πρόταση με περιορισμένη απόδοση ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει άφθονη ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D.



Subscribe