destination taste!

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 10 min
           
: 1 hr

Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, μαγειρευτό ή σχάρας, καθώς και πικάντικα κεμπάπ. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό.

Matériaux
  • 1 μέτριο αγγούρι, κατά προτίμηση βιολογικό, με τη φλούδα του, καλά πλυμένο
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, αγελαδινό ή πρόβειο
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδο (ή όσο θέλουμε), τριμμένες στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • περίπου 100 ml ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή, για να μην μαυρίσουν
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Τρίβω το αγγούρι στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, το στύβω καλά με τα χέρια και το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το γιαούρτι, το τριμμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Étape 2 Σκεπάζω το μπολ και αφήνω το τζατζίκι στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών του. Το σερβίρω κρύο.

Related Posts

ΒΕΡΙΚΟΚΟ… Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ!

ΒΕΡΙΚΟΚΟ… Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ!

Καλλιεργείτε εδώ και χιλιετίες, και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού. Η καλλιέργειά του ήταν γνωστή στην Κίνα από το 2200 π.Χ. και φαίνεται ότι μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από τον Μέγα Αλέξανδρο. Στην Κύπρο και στα Δωδεκάνησα το ονομάζουν χρυσόμηλο, ενώ σε […]

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα λαχανικά δεν λείπουν από καμία κουζίνα του κόσμου και είναι αδίκως ταυτισμένα με τις προτιμήσεις μεγαλύτερων ηλικιών. Στις μέρες μας, με τα λαχανικά μπορείς να φτιάξεις γρήγορα, απλά, εύκολα και πεντανόστιμα πιάτα που θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη μια για πάντα για τα […]



Subscribe