destination taste!

Ταξίδι στη Χαλκιδική με τα κρασιά Πόρτο Καρρά

Ταξίδι στη Χαλκιδική με τα κρασιά Πόρτο Καρρά

Θέλησα να κλείσω αυτό το τόσο όμορφο ταξίδι με τις κύριες του κρασιού με την αγαπημένη και ξεχωριστή Υλιάννα Στέγγου. Ήρθε από την πανέμορφη Χαλκιδική με τα ΠΟΠ βιολογικά κρασιά του Porto Carras από τις πλαγιές του Μελίτωνα στη Σιθωνία. Ασχολείται με το κτήμα από το 2000, από τότε που ο πατέρας της, Πρόεδρος του Ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής, θέλησε να επαναφέρει το Πόρτο Καρράς Grand Resort και το Κτήμα Πόρτο Καρράς πρώτο στην διεθνή τουριστική αγορά.

Έτσι, από τα 7 μπουκάλια κρασιά που είχαν, καταφέρανε να αποκτήσουν σήμερα 28! Αυτές οι 28 ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για την παραγωγή κρασιών διαφορετικών χαρακτηριστικών. Αυτό που μου αρέσει πολύ στην Υλιάννα είναι ο δυναμισμός, η αγάπη και η φροντίδα της για το κρασί. Εξάγουν και στο εξωτερικό και πριν από ένα μήνα καταφέρανε να εξάγουν και στη δύσκολη αγορά της Ρωσίας.
Έτσι λοιπόν για τα τόσα δυναμικά και ιδιαίτερα κρασιά αποφάσισα να ξεκινήσουμε με Λουκάνικα σαγανάκι με πιπεριές και κασέρι. Το πρώτο κρασί που απολαύσαμε με το φαγητό είναι το LimΝeon. Ένα ιδιαίτερο κρασί με ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Όσο το δοκίμαζα είχα την ευχάριστη γεύση των ώριμων φρούτων του δάσους, με νότες βανίλιας, και μαύρου πιπεριού. Καταφέραμε να συνδυάσουμε το φαγητό και το κρασί. Πιστεύω πως όλοι απολαύσαν αυτό το ρουμπινί χρώμα που είναι και από τα πιο παλιά κρασιά του αμπελώνα.
Στη συνέχεια σκέφτηκα να φτιάξω μια γραβιέρα σαγανάκι σε φύλλο κρούστας με διάφορους σπόρους και μέλι. Η Υλιάννα, θέλησε να το γευτούμε με ένα άλλο ιδιαίτερο λευκό κρασί το Μελισσάνθη. Με τρείς διαφορετικές ποικιλίες (Αθήρι, Ασύρτικο και Ροδίτη) το λαμπερό αυτό του χρώμα ταίριαξε απόλυτα με τα τυριά και το μέλι. Ένα Π.Ο.Π κρασί που κρατά καλά εδώ και 45 χρόνια. Δεν θα ξεχάσω τα αρώματα των βοτάνων, του λεμονιού, των λευκόσαρκών φρούτων και της μέντας. Σας το είπα, στο Πόρτο Καρράς θα βρείτε μόνο ιδιαίτερα κρασιά φτιαγμένα με υπομονή και αγάπη.
Ακολούθησε και ένα δεύτερο πιάτο: γαρίδες σαγανάκι πικάντικες με φέτα. Με ένα άλλο λευκό κρασί που μας πρότεινε η Υλιάννα, κατάλαβα πως ζω μια μοναδική στιγμή! Η Μαλαγουζιά με το λαμπερό του λεμονί χρώμα του και τα αρώματα ροδάκινου, μπάγκου και κίτρου μας ταξίδεψε όλους ευχάριστά. Αυτό που όμως μας εντυπωσίασε πολύ ήταν η φωτεινή ετικέτα του. Αυτό το γαλάζιο της θάλασσας με το φως του φάρου που οδηγεί στο μέλλον είναι άπλα μια φανταστική ιδέα!

Τέλος, για το επιδόρπιο, έφτιαξα ένα γιαούρτι με φρούτα σαγανάκι, πετιμεζάτα! Ένα διαφορετικό επιδόρπιο και τόσο δροσερό! Η κυρία του κρασιού μας πρότεινέ το Zoé! Ένα από τα πιο σημαντικά κρασιά αφού το όνομα του είναι από τη κόρη της τη Ζωή. Όπως σας έχω πει τα κρασιά είναι σαν τα παιδία, θέλουν υπομονή και αγάπη. Το χρώμα του; Mοναδικό! Ένα κρυστάλλινο ροζ- σοµόν χρώμα με αρώματα λευκών λουλουδιών και μικρών κόκκινων φρούτων.


Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ένα κλασικό θέμα σε νέα εκδοχή, καθώς η άποψη του λευκού γλασαρίσματος ντύνει οπτικά και γευστικά μια σταθερή αξία Λίγο πολύ γνώριμη η γεύση, που όμως ξαφνιάζει ευχάριστα από τις πινελιές ενός αρωματικού ρετούς…

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

Γλύκισμα υπερπαραγωγή, που απαιτεί αρκετό χρόνο, αλλά… το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότατο.