destination taste!

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4-6
: 10 min
: 40 min

Γρήγορα και εύκολη πίτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε παιδικά πάρτι και μαζώξεις. Αρκεί να έχετε τη σφολιάτα και με λίγα υλικά θα εντυπωσιάσετε.

Matériaux
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου Ζύμη Ψαχνών
  • 60 γρ. Μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. χαβιάρι πιπεριάς (καυτερό), Μπέλλης
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης και το τοποθετώ επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω τοποθετώ απαλά το δεύτερο φύλλο ζύμης. Βάζω ένα μεγάλο πιάτο στο κέντρο του φύλλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω και τα δύο φύλλα μαζί δίνοντάς τους το σχήμα του κύκλου. Βγάζω το επάνω φύλλο και το κρατάω στην άκρη.
  • Étape 2 Με ένα μαχαίρι απλώνω το χαβιάρι πιπεριάς στο κάτω φύλλο, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια του κύκλου. Σκορπίζω τη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι και αρκετό δυόσμο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τα πιέζω λίγο με τις παλάμες μου να κολλήσουν.
  • Étape 3 Βρέχω με ελάχιστο νερό την περιφέρεια της ζύμης (αυτή που δεν έχω καλύψει με χαβιάρι) και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο ζύμης πιέζοντας λίγο στην άκρη του για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα. Βάζω ένα ποτήρι στο κέντρο των κύκλων και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ακτινωτά σε 16-18 λωρίδες. Πιάνω με τα χέρια μου τη μία λωρίδα και με προσοχή την στρίβω 1-2 φορές. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
  • Étape 4 Πιάνοντας το αντικολλητικό χαρτί που έχω αφήσει κάτω από το φύλλο, σηκώνω τη ζύμη και την μεταφέρω στη λαμαρίνα του φούρνου. Αλείφω με το χτυπημένο αυγό την επιφάνεια της πίτας και ψήνω για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με λίγη προσοχή μεταφέρω την πίτα, σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Related Posts

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Τα «πιτσάκι» κολοκυθιού είναι ένα πρωτότυπο μεζεδάκι που μπορείτε να το σερβίρετε για να συνοδέψετε το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό σας. Η μοτσαρέλα, τα αμύγδαλα και το αρωματικό λάδι βασιλικού δίνουν γεύση και άρωμα στο ταπεινό κολοκυθάκι.

ΣΦΟΛΙΑΤΑ… ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΝΑΚ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ!

ΣΦΟΛΙΑΤΑ… ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΝΑΚ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ!

Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, αγόρασε 1 πακέτο κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας. Κάθε πακέτο έχει 2 φύλλα, το καθένα τυλιγμένο ξεχωριστά για να χρησιμοποιήσεις όσα θέλεις. Μη νομίζεις ότι η σφολιάτα είναι κατάλληλη μόνο για τις πίτες και τις τάρτες που φτιάχνει […]



Subscribe